IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липса на посока на Wall Street след негативни сигнали от Bundesbank*

Силните данни за потребителското доверие не успяват да компенсират намеците за фокус на ЕЦБ единствено върху ценовата стабилност

18:33 | 31.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Липса на посока на Wall Street след негативни сигнали от Bundesbank*

Основните американски индекси не успяват да сформират обща тенденция в началото на днешната сесия, след като изявление на източник от германската централна банка относно мандата на Европейската централна банка заличи ефекта от изненадващо силния ръст на потребителското доверие в САЩ през юли, съобщи CNBC.

Dow Jones губи минималните 0,01% до 13 071,19 пункта, воден от акциите на Home Depot, поевтиняващи с 1,8% до 52,29 долара, докато тези на Pfizer, повишаващи стойността си с 2,1% до 24,20 долара, след като компанията публикува печалба от 54 цента на акция и приходи от 15,1 млрд. долара през второто тримесечие, водят печелившите в индекса.

Standard & Poor's 500 се повишава с 0,02% до 1 385,55 пункта, като най-добре се представят акциите на технологичните, индустриалните и телекомуникационните компании, докато тези на компаниите за производство на луксозни стоки отстъпват позиции. Nasdaq Composite печели 0,2% до 2 952,75 пункта.

„Монетарната политика трябва строго да се фокусира върху първостепенния си мандат за запазване на ценовата стабилност“, заяви източникът на Bundesbank, визирайки мандата на ЕЦБ.

През миналата седмица президентът на ЕЦБ Марио Драги увеличи надеждите за действия от страна на финансовата институция с изявлението, че тя ще направи всичко възможно в рамките на своя мандат за запазване на еврото и предположи, че залавяйки се с широката несъразмерност в нивата на доходност по заемния капитал сред част от европейските държави, той ще се свие чрез подобни действия.

Личните доходи на американците през юни са нараснали с 0,5% след ръст от 0,3% през май, а потребителското търсене е останало без промяна през месеца, и то след като данните за предходния месец бяха коригирани до спад от 0,1% при първоначално обявено запазване на нивото. Очакванията на анализаторите бяха за повишаване на личните доходи с 0,2% и за ръст на потребителските разходи с 0,1%.

Цените на еднофамилните жилища в 20 големи американски града са нараснали с 0,9% през май на годишна база след сезонно изглаждане, сочи индексът на S&P/Case-Shiller, докато предварителните прогнози бяха за ръст от 0,5%. Без сезонната корекция ръстът достига 2,2%.

Индексът на бизнес активността в американския Среден Запад е нараснал до 53,7 пункта през юли при 52,9 пункта през юни, съобщиха от подразделението на американския Федерален резерв в Чикаго. Очакванията на анализаторите бяха за забавяне на ръста до 52,5 пункта.

Потребителското доверие през юли е скочило до 65,9 пункта от коригираните в посока на повишение 62,7 пункта през юни при първоначално обявени 62,0 пункта, докато предварителните прогнози бяха за свиване до 61,5 пункта.

Акциите на Aetna понижават стойността си с 0,3% до 37,04 долара въпреки обявената по-висока печалба за второто тримесечие и повишената годишна прогноза, а тези на Humana потъват с 9,7% до 63,71 долара след обявена също по-добра от очакваното тримесечна печалба, но с понижена прогноза за годината.

Пазарната капитализация на Anheuser-Busch InBev намалява с 2,3% до 79,20 долара, след като очакванията на анализаторите за тримесечната печалба на компанията не се оправдаха заради по-слабите продажби и по-високите разходи за разпространение и маркетинг на нови марки в САЩ.

Акциите на Tyco International поскъпват с 1,7%% до 54,72 долара, след като компанията обяви по-голяма от очакваното тримесечна печалба благодарение на ръст на продажбите от 4%.

Пазарната капитализация на Cirrus Logic скача с 20% до 35,82 долара за акция, след като производителят на чипове публикува по-висока тримесечна печалба и по-силна прогноза за настоящото тримесечие спрямо очакваните от анализаторите.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още