IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минимални повишения за американските индекси в началото на сесията*

Инвеститорите се въздържат от категорични действия преди заседанията на Фед и ЕЦБ през седмицата

18:15 | 30.07.12 г.
Минимални повишения за американските индекси в началото на сесията*

Основните американски индекси се повишават минимално, докато тече срещата между министрите на финансите на САЩ и Германия, но инвеститорите се въздържат от сериозни действия преди заседанията на Федералния резерв и Европейската централна банка през тази седмица, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,2% до 13 106,54 пункта, воден от акциите на Cisco, които поскъпват с 2,35% до 16,06 долара, докато тези на JPMorgan, понижаващи стойността си с 1,9% до 36,19 долара, натежават най-много върху представянето му, след като Deutsche Bank понижи рейтинга на акциите му до „задръжте“ от „купувайте“.

Индексът Standard & Poor's 500 прибавя 0,2% % до 1 388,59 пункта, като повечето от подсекторите му са на зелена територия начело с телекомуникационните и технологичните компании, но тези от сектора на здравеопазването търпят малки загуби.

Акциите на застрахователната компания Loews поевтиняват с 3,2% до 40,36 долара, след като тя обяви свиване на тримесечната печалба главно заради слабите резултати на Diamond Offshore Drilling, в която притежава дял от 50%.

Nasdaq се повишава с минималния 0,01% до 2 958,42 пункта.

Заседанието на Фед е в сряда, а инвеститорите ще търсят знаци дали централната банка ще предприеме допълнителни мерки в подкрепа на ръста.

Акциите на Apple повишават стойността си с 2,1% до 597,29 долара, след като източници съобщиха, че компанията ще представи iPhone 5 и iPad mini на 12 септември.

Пазарната капитализация на Boeing намалява с 0,25% до 75,32 долара за акция, след като компанията обяви, че американският Национален борд за транспортна безопасност разследва възможен проблем с двигател на модела 787 Dreamliner заради инцидент в щата Южна Каролина, възникнал през уикенда по време на предварителни тестове.

Акциите на Chevron поскъпват с 0,4% до 109,73 долара, след като от компанията обявиха, че планират инвестиция от 2 млрд. долара за разработване на находището Lianzi, разположено на морската граница между Демократична република Конго и Ангола.

Пазарната капитализация на инженеринговата компания Chicago Bridge & Iron потъва с 14,2% до 34,92 долара за акция, след като тя обяви, че ще придобие Shaw Group в сделка на стойност близо 3 млрд. долара, а тази на закупуваната компания се изстреля с 57,3% до 41,99 долара за акция.

Акциите на Roper Industries прибавят 7,3% към стойността си до 105,77 долара, след като компанията повиши прогнозата си за годишна печалба и обяви, че ще придобие частният провайдър на услуги за лабораторен софтуер Sunquest Information Systems за около 1,4 млрд. долара.

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още