IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само Dow Jones прекъсна 3-дневна серия от загуби

Очевидно е, че нещата се забавят в САЩ и по света, коментира анализатор

23:58 | 25.07.12 г.
Само Dow Jones прекъсна 3-дневна серия от загуби

Основните американски индекси приключиха днешната сесия с противоречиви резултати, водени основно от отчетите на компаниите, като представянето на акциите на Apple определено натежа върху целия технологичен сектор, съобщи CNBC.

Dow Jones прекъсна 3-дневна серия на понижения, напредвайки с 0,5% до 12 676 пункта, като с основна заслуга за положителния резултат са акциите на Boeing, повишили стойността си с 2,8% до 74,03 долара, след като компанията обяви тримесечна печалба, надхвърлила очакванията на анализаторите, и тези на AT&T, поскъпнали с 2% до 35,33 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 загуби минималните 0,03% до 1 337,89 пункта, като акциите на телекомуникационните компании се опитваха да го изтеглят на положителна територия, докато тези на технологичните компании отстъпиха позиции. Nasdaq Composite отстъпи с 0,3% до 2 854,24 пункта.

„Пазарите остават много чувствителни към възможността за допълнителни действия от страна на централните банки“, заяви Пол Кристофър, главен инвестиционен стратег за международните пазари в Wells Fargo Advisors. „Макар някои координирани действия да са възможни и биха тласнали нагоре световните пазари при положителна изненада, това не се очертава като решение“, добави той.

Продажбите на нови жилища в САЩ през юни са намалели с 8,4% до сезонно изгладените 350 000 на приравнена на годишна основа база, съобщиха от американското министерство на търговията. Спадът в процентно отношение е най-големият от над една година, а анализатори, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха продажби на ниво от 370 000.

„Очевидно е, че нещата се забавят в САЩ и по света“, заяви Джон Фокс, съуправител във FAM Value Fund.

Американският министър на финансите Тимъти Гайтнър предупреди Конгреса, че продължаващата криза на националните дългове в Европа и очертаващата се бюджетна криза във Вашингтон може да отслабят американската икономика. По думите му регулаторните органи трябва да наложат по-строг надзор върху финансовата система, за да помогнат за стабилизирането на икономиката.

Акциите на Apple понижиха стойността си с 4,35 до 574,97 долара, след като резултатите на компанията за второто тримесечие останаха доста под очакванията на анализаторите, а прогнозата ѝ за настоящото тримесечие ги разочарова допълнително.

Пазарната капитализация на Caterpillar нарасна с 1,4% до 82,60 долара, след като тримесечната ѝ печалба надхвърли очакванията, а компанията повиши прогнозата си за годишна печалба.

Акциите на PepsiCo поскъпнаха с 2,2% до 70,30 долара благодарение на по-високата от очакваната тримесечна печалба и на запазването на годишната прогноза, но тези на ConocoPhillips понижиха стойността си с 2,6% до 53,24 пункта заради спада в печалбата вследствие на по-ниските цени на енергоносителите и намалелия добив.

Пазарната капитализация на Netflix се срина с 20,1% до 62,28 долара за акция, след като компанията публикува предпазлива прогноза за абонатите си и обяви, че експанзията на четвърти международен пазар през четвъртото тримесечие на годината ще доведе до загуба, макар че печалбата ѝ за второто тримесечие остана над предварителните прогнози. За последните 6 месеца акциите на компанията са понижили стойността си с над 50%.

Пазарната капитализация на Symantec обаче скочи с 13,55% до 14,96 долара за акция, след като производителят на софтуер неочаквано уволни главния си изпълнителен директор Енрике Салем, който бе силно критикуван от инвеститорите за разочароващите финансови резултати. Повишаването на цената на акциите стана факт въпреки тримесечната прогноза на компанията, останала под очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още