IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умерени понижения за щатските индекси в ранната сесия*

Призракът на кризата в еврозоната отново надвисна над инвеститорите, а макроикономическите данни от САЩ влошават ситуацията

18:15 | 24.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Умерени понижения за щатските индекси в ранната сесия*

Основните американски индекси запазват тенденцията към понижения от предходната сесия и в началото на днешната, при това в почти същото темпо, след като продължаващите проблеми в еврозоната не отшумяват, а част от макроикономическите данни се оказаха неблагоприятни за икономиката на страната, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,8% до 12 623,22 пункта, воден от акциите на Cisco, които поевтиняват с 5,2% до 15,23 долара, докато тези на Caterpillar, повишаващи стойността си с 1,1% до 82,50 долара, предвождат печелившите в индекса.

Standard & Poor's 500 се понижава с 0,7% до 1 340,85 пункта, като всичките му подсектори са на негативна територия начело с компаниите от телекомуникационния и енергийния сектор. Nasdaq Composite изтрива 0,6% до 2 874,08 пункта.

Производствената активност в региона, отразяван от подразделението на американския Федерален резерв в Ричмънд, се е свила с по-бързо от очакваното темпо.

Цените на жилищата през май са нараснали с 0,8% при увеличение от 0,7% през април, а на годишна база ръстът е от 3,7%, сочат данни на американската Федерална агенция за жилищно финансиране.

Доходността по 5-годишните испански облигации надхвърли тази по 10-годишните за първи път от над десетилетие, докато инвеститорите продължават да се опасяват, че на страната ще е необходима спасителна помощ не само за банковия сектор.

В добавка към тревогите частният сектор в еврозоната се свива за 6-ти пореден месец през юли, подхранвайки притесненията, че регионът ще се върне към рецесията.

Акциите на Texas Instruments понижават стойността си с 1% до 26,54 долара, след като компанията обяви печалба за второто тримесечие, надхвърлила очакванията на анализаторите, но прогнозата ѝ за печалбата и приходите през третото тримесечие останаха под прогнозите им.

Пазарната капитализация на United Parcel Service се свива с 3,9% до 74,94 долара за акция, след като тримесечните резултати на компанията останаха под очакванията на експертите, а компанията понижи прогнозата си за годишна печалба.

Акциите на DuPont губят 0,9% от стойността си до 48,27 долара, макар тримесечната ѝ печалба и приходи да надхвърлиха предварителните прогнози, но компанията обяви, че икономическата несигурност в световен мащаб ще свие печалбата ѝ за годината до долния край на обявения диапазон.

Пазарната капитализация на AT&T намалява с 2,2% до 34,59 долара за акция, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли очакванията на експертите, но приходите останаха малко под прогнозите им.

Акциите на DeVry се сринаха с 26,74% до 20,19 долара, след като компанията предупреди, че печалбата и приходите ѝ през четвъртото тримесечие ще останат под очакванията, и обяви, че ще съкрати 570 служители.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още