IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми в Европа застрашават печалбата на Ford

Най-вероятно базираната в Мичиган компания ще затвори предприятията си в Саутхямптън, Англия и Генк, Белгия

21:45 | 20.07.12 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Загубите на Ford Motor Co. в Европа се отразяват на общата печалба на компанията, съобщава Bloomberg.

Щатският автомобилопроизводител е на път да затвори най-малко един завод на Стария континент, където свръх капацитетът на компанията е по-голям дори от този на General Motors Co.

През последните седмици GM и PSA Peugeot Citroen обявиха, че ще закрият част от мощностите си в Европа и Ford вероятно ще последва техния пример.

Най-вероятно базираната в Мичиган компания ще затвори предприятията си в Саутхямптън, Англия и Генк, Белгия.

Миналия месец Ford предупреди, че ще публикува резултати за второто тримесечие, които са „чувствително по-ниски“ от предварително очакваните, тъй като загубите в Европа, Азия и Южна Америка се очаква да се утроят спрямо първото тримесечие до 570 млн. долара.

Ford използва едва 63% от производствения си капацитет в Европа, където загубите преди данъци и такси до края на годината могат да надхвърлят 1,1 млрд. долара - два пъти повече от първоначално очакваните, казва Адам Джонас, анализатор на Morgan Stanley.

„Според нашите изчисления оползотворяването на капацитета на Ford в Европа е дори още по-слабо от това на GM, с което по този показател компанията се нарежда на дъното с  Fiat“, коментира Джонас. „ Ford трябва да се справи с тази ситуация решително, за да запази позициите си“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още