IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернанке прати американските индекси на червена територия*

Добрите макроикономически данни и корпоративни отчети засега ограничават пониженията

18:05 | 17.07.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Бернанке прати американските индекси на червена територия*

Основните американски индекси бързо изтриха печалбите от началото на днешната сесия, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке не даде и най-малък намек, че централната банка планира допълнително монетарно разхлабване, съобщи CNBC.

Пред Банковата комисия в американския Сенат Бернанке заяви, че икономическата несигурност е нараснала главно заради дълговата криза в еврозоната и надвисналата „фискална пропаст“ в САЩ. „Рисковете за икономическия ръст нараснаха“, посочи той.

Dow Jones отстъпва с 0,1% до 12 710,71 пункта, воден от акциите на JPMorgan, които понижават стойността си с 1,8% до 34,47 долара, и тези на Home Depot, поевтиняващи с 1,5% до 50,66 долара.

Пазарната капитализация на  Johnson & Johnson намалява с 0,4% до 68,16 долара за акция, след като компанията оправда очакванията на анализаторите за печалба през второто тримесечие, но приходите ѝ останаха под предварителните прогнози, но тази на Coca-Cola се повишава с 1,1% до 77,34 долара за акция, след като най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в света обяви по-висока печалба за второто тримесечие спрямо очакванията на анализаторите, благодарение на нарасналите продажби.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,15% до 1 351,61 пункта, като акциите на финансовите компании натежават върху представянето му, докато тези на телекомуникационните компании реализират малка печалба. Nasdaq Composite се понижава с 0,3% до 2 888,90 пункта.

Потребителската инфлация в САЩ остана без промяна през юни спрямо май, оправдавайки предварителните прогнози, стана ясно от съобщение на американското министерство на труда. Ако се изключат волатилните цени на храните и горивата, потребителската инфлация се е ускорила с 0,2% на месечна база, което е разширяване за четвърти пореден месец.

Индустриалното производство е нараснало с 0,4% през юни, сочат данни на Федералния резерв.

Акциите на Goldman Sachs прибавят 0,5% към стойността си до 98,19 долара, след като тримесечните резултати на банковия гигант надхвърлиха предварителните очаквания въпреки съществения им спад на годишна база.

Пазарната капитализация на Mattel пък скача с 8,9% до 33,79 долара за акция, след като производителят на играчки надхвърли сериозно прогнозите за тримесечна печалба.

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
grestar
преди 11 години
Ще стои до 23.12.2012, докогато е мандата на ФЕД
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 11 години
Докато ФЕД не реши, предполагам знаеш кои са ФЕДМного ми е смешно как яко се спекулира с тези QE-та, чудно ми е кой все така пуска такива димки. Дори да се пусне QE3 с 1 трилион успоредно програма twist - в най-добрия случай ще постигне сваляне на лонг терм лихвите. В отрицателен план яко ще налеят масло в инфлацията. Като цяло монетаризма + кейнсианството, проличват колко са обречени именно във времена на криза. Колкото и да се опитват да стимулират това потребление, няма да получат стабилен ръст, да не казвам промяна към буум. Този капитал отива само в едно масово потребление, не в производство, перспективите са ясни. Те хамериканците са нацията с най-ниски спестяване, така че те и без QE-та харчат, още вливания само отлагат неизбежното. Трябва яко стимулиране на производство, че и то с висока добавена стойност. От др страна ясно що се печата, просто така се обезценява дълга на хамериканците ама всички го отнасяме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
На мен лично вливането на ликвидност не ми харесва. Всяко едно вливане ме прави по-беден. Доларът не пада със същите темпове с които се печатат пари. А тези пари не идват в моята банкова сметка, така че съм твърдо против!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Vesko94
преди 11 години
Този Бернанке докога сте стои на този пост?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още