IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернанке не направи и намек за монетарно разхлабване

Рисковете за икономическия растеж са нараснали, а понижаването на безработицата изглежда разочароващо слабо, констатира председателят на Федералния резерв

17:36 | 17.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Бернанке не направи и намек за монетарно разхлабване

Председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке не даде и най-малък намек, че централната банка планира допълнително разхлабване, но повтори ангажимента, че „е готова да предприеме допълнителни действия, които са подходящи за подпомагане на едно по-силно икономическо възстановяване“, съобщи CNBC.

Бернанке днес говори пред Банковата комисия на Сената. Според него икономическата несигурност е нараснала, главно заради дълговата криза в еврозоната и надвисналата „фискална пропаст“ в САЩ.

„Рисковете за икономическия ръст нараснаха“, посочи председателят на Фед. Той добави, че „европейските финансови пазари и икономика остават под значителен натиск“. „Понижаването на безработицата изглежда е разочароващо слабо“, каза още Бернанке.

По думите му обаче са налице „умерени признаци за подобрение на жилищния пазар“.

Инвеститорите се надяваха, че централният банкер ще даде знак за пореден кръг от изкупуване на облигации, предназначен за допълнително понижаване на лихвените проценти и към насърчаване на заемането на средства и разходите.

Бернанке ще говори и утре пред Комисията за финансовите услуги в Камарата на представителите на американския Конгрес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още