IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В петък, 13-ти, американските индекси прекъснаха губещите си серии

Тримесечната печалба на JPMorgan въпреки огромните загуби от деривативни инструменти вля оптимизъм у инвеститорите

23:50 | 13.07.12 г. 1
В петък, 13-ти, американските индекси прекъснаха губещите си серии

Петък, 13-ти, се оказа щастлив ден за американските борси, като Dow Jones и Standard & Poor's 500 прекъснаха 6-дневни серии на загуби, подхранвани от значителните печалби на акциите на финансовите компании след публикуването на тримесечния отчет на JPMorgan, съобщи CNBC.

С днешните повишения двата индекса дори успяха да изстискат минимална седмична печалба.

Dow Jones напредна с 1,6% до 12 777,09 пункта, воден от акциите на  JPMorgan, повишили стойността си с 6% до 36,07 долара, след като бе съобщено, че компанията е реализирала печалба от 4,96 млрд. долара през второто тримесечие въпреки загубите от търговия с деривативни инструменти на стойност 4,4 млрд. долара, и тези на Bank of America Merrill Lynch, поскъпнали с 4,55% до 7,82 долара.

Пазарната капитализация на Hewlett-Packard обаче намаля с 1,9% до 18,98 долара за акция, като компанията бе единствената губеща сред сините чипове.

Индексът Standard & Poor's 500 прибави 1,65% до 1 356,78 пункта, като и 10-те му подсектора приключиха в зелената територия, водени от финансовите и добивните компании. Nasdaq Composite прекъсна 5-дневна губеща серия, повишавайки се с 1,5% до 2 908,47 пункта.

Предварителните данни за индекса на потребителското доверие на Университета на Мичиган показаха спад до 72,0 пункта, което е най-ниското ниво от 7 месеца. Данните за юни бяха коригирани в посока на понижение до 73,2 пункта от първоначално обявените 74,1 пункта.

Цените на производител пък нараснаха неочаквано с 0,1% през юни на месечна база въпреки големия спад при енергоносителите, стана ясно от съобщение на американското министерство на труда.

„Ако станем свидетели на данни за инфлацията в зоната около 1,5% при следващото съобщение за потребителските цени във вторник, достатъчно членове на Федералния резерв ще бъдат убедени да предприемат допълнителни корекции в монетарната политика“, заяви Том Граф, партньор в  Brown Advisory & Portfolio Manager. Той добави, че очакванията са за „над 50:50“ в полза на вливането на ликвидност.

Акциите на Wells Fargo повишиха стойността си с 3,2% до 33,91 долара, след като банката публикува по-силни от очакваните резултати за второто тримесечие благодарение главно на печалбата в ипотечното банкиране.

Пазарната капитализация на Lexmark обаче потъна с 16,25% до 20,36 долара за акция, след като производителят на принтери понижи прогнозата си за второто тримесечие, позовавайки се на загуби от разлики във валутните курсове и слабото търсене в Европа.

Акциите на Apple поскъпнаха с 1% до 604,97 долара, но тези на Green Mountain Coffee Roasters понижиха стойността си със 7,4% до 19,70 долара, след като Stifel Nicolaus понижи оценката си за печалба на компанията, позовавайки се на нарастващата конкуренция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още