IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Wells Fargo за второто тримесечие нарасна със 17% на годишна база

С основна заслуга за резултата на лидера в жилищните кредити на американския пазар е ипотечното банкиране с ръст на печалбата от над 1,6 млрд. долара

17:50 | 13.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Wells Fargo за второто тримесечие нарасна със 17% на годишна база

Четвъртата по пазарна капитализация американска банка Wells Fargo & Co обяви 17% ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината благодарение на силните приходи от ипотечното банкиране и подобреното качество на кредитите, съобщи Ройтерс.

Кредитната институция обяви нетна печалба от 4,6 млрд. долара, или 82 цента на акция, при 3,9 млрд. долара печалба, или 70 цента на акция, за аналогичния период на 2011 г. Средната оценка на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бе за 81 цента печалба на акция.

Wells Fargo е лидер в жилищните кредити на американския пазар, а печалбата от ипотечното банкиране е 2,9 млрд. долара, което е ръст от 1,6 млрд. долара на годишна база и леко увеличение на тримесечна.

Банката е била облагодетелствана и от освобождаването на 400 млн. долара от нейните резерви, които до момента са били осчетоводени като загуби по кредити.

„Силните финансови резултати на Wells Fargo през това тримесечие отново отразяват ползата от нашия диверсифициран бизнес модел“, заяви главният изпълнителен директор на кредитната институция Джон Стъмпф.

Приходите са достигнали 21,3 млрд. долара при 20,4 млрд. долара през второто тримесечие на 2011 г.

Разходите са на обща стойност 12,4 млрд. долара, което е малко под стойността от миналата година. От банката бяха обявили, че очакват разходите да се понижат до 11,25 млрд. долара до края на четвъртото тримесечие, тъй като се полагат сериозни усилия по отношение на ефективността, но днес посочиха, че няма да успеят да постигнат тази цел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още