IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет: Американската икономика не расте

Инвеститорът изрази опасенията си за ситуацията в Европа, където според него не е ясно кой носи отговорност за решенията

21:24 | 12.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бъфет: Американската икономика не расте

Уорън Бъфет е променил виждането си за състоянието на американската икономика, съобщава CNBC, след като в интервю за медията легендарният инвеститор заявява, че растежът се е забавил и в момента малко или много липсва.

Той обаче вижда отчетливо подобрение на жилищния пазар, макар и поради много ниската база. От месеци Бъфет предвиждаше задържане на растежа заради слабия жилищен пазар.

Оракулът от Омаха изрази опасенията си за положението в Европа, което започва да се влошава доста бързо, особено през последните шест седмици. Той е уверен, че то ще бъде овладяно до десет години, но в момента не съществува ясен отговор. 

Той смята, че голяма част от проблема се състои в това, че не е ясно кой носи отговорността за решенията и че Европа не разполага със собствена „печатна машина за пари”.

Милиардерът сподели, че не знае дали еврото ще го има след десет години, но е убеден че еврозоната не можа да продължи да съществува, както бе замислена първоначално.

Според него въпреки забавянето американската икономика на практика се справя по-добре от която и да било друга голяма икономика в света.

По думите му самия той до голяма степен се намира в изчаквателна позиция, за да види накъде ще тръгне икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
Този ще ме убие направо, голям оракул:1. Според него въпреки забавянето американската икономика на практика се справя по-добре от която и да било друга голяма икономика в света.2. Той до голяма степен се намира в изчаквателна позиция, за да види накъде ще тръгне икономиката...Извод: И аз правя така - седя си в Драгалевци и чакам да видя накъде ще тръгне дянкономиката - май само надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още