IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата възраст за пенсиониране в САЩ - 70 години

Бостънският Център за пенсионни изследвания обяви, че ще са нужни до седем години след 65, за да може американците да се пенсионират

08:00 | 11.07.12 г. 2
Новата възраст за пенсиониране в САЩ - 70 години

Ново проучване на Центъра за пенсионни изследвания към Бостънския Колеж в САЩ показва още колко години трудов стаж ще са необходими на домакинствата след 65-годишна възраст, за да се пенсионират.

Резултатите сочат, че над 85% от работещите ще могат се оттеглят до навършването на 70 години. Казано иначе, американците, които се страхуват, че трябва да работят вечно, могат да си отдъхнат. Пенсионирането за тях след 65-годишна възраст ще е възможно, но при допълнителен стаж от една до шест години. Колко точно - ще зависи от размера на заделените за целта средства, предават от Market Watch.

Според проучването „тези резултати се различават съществено от последните запитвания, показали, че хората очакват да им се наложи да работят много повече години“.

Изследването е озаглавено „Индекс на пенсионния риск: Колко още ще трябва да работим?“. Този индекс измерва каква част от американските домакинства са изложени на риск от промяна в стандарта на живот след пенсионирането.

Центърът за пенсионни изследвания твърди, че след финансовата криза от 2008-2009 г. само 51% от сегашната работна сила е изложена на подобен риск. Само че има едно важно предположение в изчисленията на индекса и то е, че хората се пенсионират на 65 години. Ако беше взета по-голяма възраст, то рисковият процент щеше да намалее. И така изплува въпросът, засегнат в доклада: „На каква възраст болшинството от работещи ще са готови да се пенсионират?“.

Изчислявайки нормата на заместване на средния доход и пресмятайки възрастта, в която тази норма достига желаното равнище, Центърът за пенсионни изследвания получава, че:

- 23% от американските домакинства ще трябва да работят от една до три години след 65-годишна възраст, за да достигнат нормата за пенсиониране

- 17% - ще трябва да работят от четири до шест години допълнително

 - 9% - ще им се наложи да натрупат над седем години трудов стаж, за да се оттеглят от работната сила

Докато числата намекват, че днес хората ще трябва да работят по-дълго от родителите си, проучването прави заключение, че „работната сила днес е по-здрава и по-образована, от нея не се изисква много физически труд и може да очаква по-дълга продължителност на живота. На кратко казано, удължаването на трудовия стаж е напълно възможно и съвсем не означава работа до живот.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
vlado157
преди 11 години
Това е ненормално и обезмисля правенето на пенсионни вноски.По добре си купи един апартамент на изплащане и го давай после под наем.Така ще остане и на наследниците ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
krasivata
преди 11 години
Абсурдно е да се работи до 70-годишна възраст. Още на 60 човек започва да усеща умората и вече трудно се справя със задълженията си. Ясно е, че населението застарява и трябва да работи повече, за да се осигурят достатъчно средства, но подобни предложения са ужасни. Както е тръгнало и в България ще стане така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още