IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на американските борси се запазва в началото на сесията*

Позитивните макроикономически данни тласкат пазара нагоре, но неизвестността от започващата утре среща на лидерите на ЕС ограничава печалбите

18:18 | 27.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Ръстът на американските борси се запазва в началото на сесията*

Основните американски индекси се повишават в началото на днешната сесия на крилете на по-добрите от очакваното макроикономически данни, но печалбите са ограничени, тъй като инвеститорите са скептично настроени преди срещата на високо равнище на лидерите на страните-членки на Европейския съюз, която започва утре, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,7% до 12 623,03 пункта, воден от акциите на Disney, които прибавят 1,4% към стойността си до 47,96 долара, и тези на Coca-Cola, поскъпващи с 1,6% до 76,27 долара. Компанията обяви днес, че ще вложи около 5 млрд. долара в Индия през следващите осем години.

Индексът Standard & Poor's 500 настъпва с 0,8% до 1 330,44 пункта, като и 10-те му подсектора се търгуват на зелена територия начело с акциите на компаниите от енергетиката и здравеопазването. Nasdaq Composite се повишава с 0,7% до 2 874,10 пункта.

Поръчките за стоки за дълготрайна употреба през май в САЩ са нараснали с 1,1%, сочат данни на американското министерство на търговията, докато очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за ръст от 0,4%.

Индексът за недовършените продажби жилища пък се е повишил с 5,9% до 101,1 пункта през май, достигайки двугодишен връх, става ясно от съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Акциите на Facebook губят 2,3% от стойността си до 32,35 долара, след като анализаторите на банките-посредници при първичното публично предлагане на компанията дадоха смесена оценка на пазарния ѝ дебют след изтичането на срока на забраната им за публикуване.

Пазарната капитализация на Google нараства с 1,15% до 571,19 долара за акция на фона на спекулации, че компанията планира производството на собствен таблет, а повече информация евентуално се очаква от конференцията на разработчиците, започваща тази вечер.

Акциите на Bristol-Myers Squibb повишават стойността си с 1,7% до 35,11 долара, след като тя обяви, че бордът на директорите ѝ е одобрил обратно изкупуване на нейни обикновени акции на стойност 3 млрд. долара в допълнение към програма на същата стойност, обявена през 2010 г, а тези на Lennar поскъпват с 5,7% до 28,95 долара, след като строителната компания публикува резултати, надхвърлили очакванията на анализаторите, и си осигури ръст на новите поръчки за пето последователно тримесечие.

Пазарната капитализация на General Mills намалява с 2% до 37,39 долара за акция, след като компанията надхвърли предвижданията за печалба, но годишната ѝ прогноза остана малко по-слаба от очакваното.

Акциите на Monsanto прибавят 2,2% към стойността си до 79,58 долара, след като тримесечните резултати на компанията надминаха прогнозите на анализаторите.

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още