IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неопределеността се прехвърли и на американските борси

Комисията за свободния пазар трябва да стимулира известни разходи, коментира анализатор

23:49 | 18.06.12 г.
Неопределеността се прехвърли и на американските борси

И основните американски индекси не успяха да сформират обща тенденция в днешната сесия подобно на развитието на нещата в Европа, след като се колебаеха в относително тесен диапазон, като продължаващите притеснения за Испания затъмниха благоприятните резултати от парламентарните избори в Гърция, съобщи CNBC.

Dow Jones се понижи с 0,2% до 12 741,82 пункта, воден от акциите на Hewlett-Packard, поевтинели с 2,7% до 21,05 долара, докато тези на Home Depot, повишили стойността си с 0,9% до 52,32 долара, водеха печелившите в индекса.

Standard & Poor's 500 напредна с 0,1% до 1 344,78 пункта, като енергийните компании натежаха върху индекса, докато технологичните и тези за производство на луксозни стоки го теглеха нагоре. Nasdaq Composite спечели 0,8% до 2 895,33 пункта.

Доходността по еталонните 10-годишни испански облигации достигна рекордните от въвеждането на еврото 7,18%, подхранвайки опасения, че на страната може да се наложи да потърси спасителна помощ.

„Хората се чудят дали гърците ще съумеят да сформират правителство ... Това остава приоритет за всеки, но предстои среща на Комисията за свободния пазар, а това, което трябва да направи, е да стимулира известни разходи“, заяви Арт Кашен, директор за сделките на регулирания пазар в UBS Financial Services.

„Не знам дали са подготвени за нещо радикално като разширяване на целта за инфлацията, но това е сред малкото неща, които биха стимулирали хората да раздвижат парите си“, добави той.

В САЩ доверието на строителите достигна 5-годишен връх от 29 пункта, сочат данни на Националната асоциация на строителите на жилища. Индексът остава обаче доста под нивото от 50 пункта, което показва, че повечето строители приемат пазарните условия по-скоро като слаби, отколкото като благоприятни. Показателят не е надхвърлял нивото от 50 пункта от април 2006 г.

Акциите на Citigroup понижиха стойността си с 2,7% до 27,55 долара за акция, а тези на Morgan Stanley поевтиняха с 3,4% до 13,82 долара.

Пазарната капитализация на Facebook нарасна с 4,65% до 31,41 долара за акция, след като социалната мрежа обяви, че ще закупи уебсайта Face.com, който осигурява технология за разпознаване на лица.

Стойността на акциите на Groupon скочи с 10,8% до 11,15 долара, след като  Morgan Stanley повиши рейтинга им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още