IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси с ръстове от над процент

Все още сме погълнати от събитията в Европа и това е всичко, от което пазарът се интересува в момента, коментира анализатор

23:33 | 12.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатските индекси с ръстове от над процент

Американските акции отчетоха ръстове от над процент, компенсирйаки загубите от вчера, но инвеститорите останаха предпазливи на фона на продължаващата несигурност в еврозоната, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании Dow Jones Industrial Average (DJIA) нарасна с 1,3% до 12 574 пункта. Индексът на големите фирми S&P 500 се повиши с 1,2% до 1 324 пункта, а техологично ориентираният NASDAQ се покачи също с 1,2% до 2 843 пункта.

По време на сесията международната рейтингова агенция Fitch понижи дългосрочния рейтинг на 18 испански банки, но инвеститорите изглежда пренебрегнаха новината.

”Изненадващо е колко бързо пазарът калкулира новините – все още сме погълнати от събитията в Европа и това е всичко, от което щатският пазар се интересува в момента”, коментира Райън Детрик, старши технически стратег в Schaeffer’s Investment Research.

„Фактът, че S&P 500 не падна под 1 298 пункта изглежда означава, че се оформя значимо дъно. Потенциалът за възход на пазара през втората половина на годината е реален”, смята той.

Акциите на Apple поскъпнаха с 0,9% до 576 долара, след като Canaccord Genuity повиши таргета си за книжата от 775 на 800 долара. Оценката дойде ден след като годишната конференция на разработчиците, организирана от компанията, не успя да впечатли особено инвеститорите.

Facebook поскъпна с 1,5% до 27,40 долара, но акцията е с над 25% под цената от първичното публично предлагане – 38 долара за брой.

Zynga падна до най-ниското си ниво откакто се търгува на борсата от миналия декември, след като се понижи с 10,3% до 4,98 долара за акция.

Акциите на Texas Instruments поскъпнаха с 2,1%, след като компанията потвърди очакванията си за ръста на печалбата.

Икономическите новини от деня показаха, че вносните цени през май са отчели най-големия си спад от близо две години. В същото време износните цени са се понижили за пръв път от декември.

Индексът за оптимизма на малкия бизнес
 на американската Национална асоциация на независимия бизнес показа лек спад през май на фона на политическата и икономическата несигурност.

Американският лек петрол се повиши с 0,9% до 83,43 долара за барел, а петролът тип Брент прибави 0,04% до ниво от 97,33 долара.

Златото напредна с 1,1% до 1 614 долара за трой унция, а среброто - с 1,2% до 28,97 долара.

Еврото поскъпна с 0,4% до 1,251 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се повиши с 0,07 процентни пункта до 1,66%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още