IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Минимални отклонения на Wall Street в началото на сесията*

Ентусиазмът относно спасителната помощ за испанския банков сектор отстъпи на притесненията за изборите в Гърция

18:19 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Минимални отклонения на Wall Street в началото на сесията*

Основните американски индекси не успяват да сформират обща тенденция в началото на днешната сесия, регистрирайки минимални отклонения спрямо нивата при затваряне от петък, след като първоначалният ентусиазъм относно спасителната помощ за испанския банков сектор се изпари на фона на продължаващите притеснения за предстоящите избори в Гърция през уикенда, съобщи CNBC.

Dow Jones се повишава с 0,1% до 12 569,15 пункта, като акциите на ExxonMobil, които прибавят 0,6% към стойността си до 81,34 долара, водят печелившите в индекса, докато тези на Bank of America, поевтиняващи с 0,7% до 7,50 долара, натежават върху представянето му.

Индексът Standard & Poor's 500 нараства с 0,1% до 1 327,21 пункта, като подиндексът за телекомуникационните компании напредва, докато този за добивните отстъпва позиции. Nasdaq Composite е „на червено“ с 0,05%, понижавайки се до 2 857,02 пункта.

През миналата седмица трите основни американски индекса регистрираха най-голямата си седмична печалба върху крилете на оптимизма на инвеститорите, че лидерите на страните от еврозоната ще предприемат действия през уикенда за рекапитализиране на испанския банков сектор, който се оправда.

В събота финансовите министри на страните от еврозоната се споразумяха да отпуснат на испанските банки кредити на обща стойност до 100 млрд. евро, за да подкрепят бедстващия финансов сектор на страната.

Първоначалното облекчение обаче избледня, след като скептиците започнаха да се питат дали помощта за испанските банки ще помогне за цялостното преодоляване на кризата.

„Трудно е да се твърди, че действията са стигнали достатъчно далеч при положение, че инвеститорите остават предпазливи заради възможността на Испания да се наложи да достигне до не напълно безкористна спасителна помощ в близко бъдеще“, заяви Андрю Уилкинсън, главен икономически стратег в Miller Tabak в Ню Йорк.

Акциите на Facebook повишават стойността си с 2,4% до 27,75 долара, след като през миналата седмица регистрираха слабо понижение, а тези на Apple поскъпват с 1,2% до 587,21 долара, докато се очаква компанията да представи подробности за новата си операционна система iOS6 на започващата Световна конференция на разработчиците в Сан Франциско, Калифорния.

Пазарната капитализация на Centene се срива с 26,9% до 25,94 долара за акция, след като компанията обяви рекордна загуба за второто тримесечие и оряза прогнозата си за печалба през 2012 г.

Акциите на Diamond Foods губят 6,65% от стойността си до 18,82 долара, след като компанията обяви, че ще пропусне крайния срок за подаване на финансовия си отчет и очаква предупреждение за спиране на търговията с акциите ѝ на борсата Nasdaq.

* Актуално към 18:45.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още