IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Слаби повишения на американските борси в началото на сесията*

Липсата на конкретен ангажимент от страна на председателя на Фед Бен Бернанке за допълнително вливане на ликвидност ограничи ръста

18:54 | 07.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Слаби повишения на американските борси в началото на сесията*

Основните американски индекси свиват печалбите си от началото на днешната сесия, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке не пое категоричен ангажимент за допълнителни мерки за стимулиране на икономиката на страната пред общата икономическа комисия на двете камари на Конгреса, съобщи CNBC.

Dow Jones печели 0,6% до 12 485,14 пункта, воден от акциите на Caterpillar, повишаващи стойността си с 1,3% до 87,81 долара, и тези на United Tech поскъпващи с 1,7% до 74,89 долара, след като в предишната сесия излезе на положителна територия от началото на годината.

Акциите на Bank of America обаче, понижаващи стойността си с 1,2% до 7,55 долара, водят губещите в индекса.

Standard & Poor's напредва с 0,35% до 1 319,71 пункта, но акциите на Best Buy, потъващи със 7,9% до 18,32 долара, продължават да тежат върху резултата на индекса, след като нейният основател Ричард Шулце обяви, че се оттегля от поста председател на борда на директорите и проучва всички възможности за дела си от 20,1% в компанията.

Повечето подиндекси на S&P 500 са на положителна територия начело с добивните и индустриалните компании, но телекомуникационните отстъпват позиции. Nasdaq Composite се повишава с 0,2% до 2 850,02 пункта.

Бернанке заяви, че Фед е „готов да предприеме действия“, ако се наложи да подкрепи американската икономика, но не пое конкретни ангажименти за допълнително вливане на ликвидност. Според Бернанке американската икономика продължава да расте с умерено темпо, но е изправена пред предизвикателства на пазара на труда, както и пред дълговата криза в Европа.

Индексите получиха подкрепа в началото на сесията, след като китайската централна банка изненадващо понижи ключова лихва с 25 базисни пункта.

Първоначалните молби за помощи за безработни през миналата седмица пък намаляха за първи път от април, по-конкретно с 12 000 до сезонно изгладените 377 000, сочат данни на американското министерство на труда. Средният показател за последните 4 седмици обаче нарасна с 1 750 молби до 377 750.

Акциите на Lululemon Athletica понижиха стойността си с 9,6% до 63,31 долара, след като компанията обяви по-висока печалба за първото тримесечие, но прогнозира, че ръстът на продажбите в разработените магазини ще се забави.

Пазарната капитализация на Men's Wearhouse се срина с 15,8% до 29,96 долара за акция, след като тримесечните ѝ резултати останаха под очакванията на анализаторите, а за следващото тримесечие веригата магазини за мъжко облекло прогнозира слаба печалба.

*Актуално към 17,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още