IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Egan-Jones понижи дългосрочния рейтинг на Великобритания до АА-

В основата на рейтинговото действие стои ръстът на съотношението на държавния дълг към брутния вътрешен продукт на страната, което се е удвоило само за 4 години

00:06 | 05.06.12 г.
Egan-Jones понижи дългосрочния рейтинг на Великобритания до АА-

Американската рейтингова агенция Egan-Jones Ratings Co. понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Великобритания до АА- с негативна перспектива от досегашния АА, отбелязвайки, че положението в страната е по-лошо, отколкото изглежда, съобщи MarketWatch.

„Според международната финансова статистика на Международния валутен фонд съотношението на британския дълг към брутния вътрешен продукт на страната е скочило от 49% през 2007 г. до 99,7% през 2011 г., а за 2014 г. се смята, че ще е надхвърлило 110%“, се посочва в съобщение на Egan-Jones.

„За съжаление и ние очакваме това съотношение да продължи да нараства и страната да остане под натиск“, се отбелязва също в документа, цитиран и от CNBC.

„Големият проблем на Великобритания е, че кризата в банковия сектор в Европа не изглежда да отслабва, както сочат слабите резултати на повечето европейски банки“, пише още там.

През миналата седмица агенцията понижи кредитните рейтинги на Испания и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още