IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И американските индекси смесиха цветовете

Дори несигурността около еврозоната не е в състояние да осигури достатъчно силен повод за Уолстрийт за натрупване на известна печалба, коментира анализатор

23:52 | 04.06.12 г.
И американските индекси смесиха цветовете

Основните американски индекси приключиха първата сесия за новата седмица на смесена територия, като само Dow Jones удължи губещата серия до 4 поредни дни, след като поръчките в промишлеността на САЩ неочаквано се понижиха през април, а опасенията за дълговата криза в еврозоната не намаляват, съобщи CNBC.

Точно преди затварянето на борсите американската рейтингова агенция Egan-Jones понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Великобритания до АА- от АА. „Големият проблем на Великобритания е, че кризата в банковия сектор в Европа не изглежда да отслабва, както сочат слабите резултати на повечето европейски банки“, се посочва в съобщение на агенцията.

Dow Jones се понижи с 0,1% до 12 101,46 пункта, воден от акциите на Caterpillar, загубили 2,6% от стойността си до 83,26 долара, и тези на JPMorgan, поевтинели с 2,9% до 31,00 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 нарасна с минималния 0,01% до 1 278,18 пункта, като индустриалните и финансовите компании през цялото време го дърпаха надолу, докато телекомуникационните успяха да задържат малка печалба. Nasdaq Composite се повиши с 0,5% до 2 760,01 пункта.

„Всеки е извънредно ограничен в този момент – няма отчети на компании или макроикономически данни, които да бъдат коментирани, и сме принудени да търгуваме според новините от Европа“, заяви Рик Фийр, директор за търговията с акции в Conifer Securities. „А при толкова ужасен доклад за безработицата като този от миналата седмица вливането на ликвидност води директно до командния пулт на Бернанке“, добави Фийр.

Макар че възможността за ръст на стойността на акциите в краткосрочен план намалява заради „мечото“ настроение, той смята, че дори несигурността по отношение на еврозоната би дала слаб повод на Уолстрийт да натрупа известна печалба.

Поръчките в американската промишленост намаляха за 3-ти месец от последните 4, а спадът е от 0,6% на месечна база, стана ясно от съобщение на министерството на търговията на САЩ.

Акциите на Facebook продължават да търсят дъно, понижавайки се с близо 3% до 26,90 долара, което е с повече от 25% под цената им от 38 долара по време на първичното публично предлагане.

Пазарната капитализация на Bank of America се сви с 1,7% до 6,90 долара за акция дори след като  Evercore повиши рейтинга им, а тази на Research In Motion намаля с 5,85% до 9,66 долара за акция, падайки под 10 долара за акция за пръв път от 2003 г. От началото на годината акциите на компанията са поевтинели с над 30%.

Акциите на Chesapeake Energy обаче повишиха стойността си с 6% до 16,52 долара, след като компанията взе решение да смени 4-ма от членовете на борда на директорите, но Обри МакКлиндън запазва поста на главен изпълнителен директор.

Пазарната капитализация на Dendreon потъна с 12,6% до 5,91 долара за акция, след като конкурентите им от Johnson & Johnson публикуваха положителни резултати от клинични изследвания на лекарство срещу рак на простатата, което ще се конкурира с Provenge.

Акциите на Groupon достигнаха ново дъно след загуба от 7,6% в стойността си до 8,95 долара, поради което пазарната капитализация на компанията за групово пазаруване падна под 6 млрд. долара. Причината е в изтичането през миналата седмица на забраната за служители на компанията да продават акциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още