IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси с умерени повишения в началото на сесията*

Добрите данни за потребителското доверие в САЩ компенсираха новината за тежката загуба на JPMorgan Chase

18:53 | 11.05.12 г.
Американските борси с умерени повишения в началото на сесията*

Основните американски индекси регистрират повишения в началото на днешната сесия, подкрепени от по-добрия от очакваното доклад за потребителското доверие, но JPMorgan Chase натежава върху борсите, след като от банката разкриха загуба от най-малко 2 млрд. долара от провалена стратегия на хеджиране, съобщи CNBC.

Dow Jones нараства с 0,4% до 12 904,99 пункта, след като в миналата сесия прекъсна 6-дневна сесия на спад. Акциите на  Intel, повишаващи стойността си с 2,2% до 27,83 долара, водят печелившите в индекса, докато тези на JPMorgan, поевтиняващи със 7,4% до 37,72 долара, натежават върху представянето му.

Пазарната капитализация на Verizon се увеличава с 1,9% до 41,32 долара за акция, а тази на AT&T нараства с 2% до 33,80 долара за акция, след като Credit Suisse повиши рейтинга на двете компании.

Standard& Poor's 500 печели 0,45% до 1 364,15 пункта, като акциите на финансовите компании губят позиции, докато тези на телекоменикационните и технологичните поскъпват. NasdaqComposite регистрира ръст от 0,7% до 2 954,45 пункта.

Потребителското доверие в САЩ е нараснало до най-високото си ниво от 2008 г. насам, сочат предварителните резултати за май на Университета на Мичиган. Индексът на потребителското доверие се е повишил до 77,8 пункта при коригирани до 76,4 пункта през април, а очакванията на икономистите бяха за ръст до 76,2 пункта спрямо предварително обявените за април 75,7 пункта.

Цените на производител пък са записали неочакван спад от 0,2% през април, след като цените на енергоносителите се понижиха, се посочва в съобщение ан американското министерство на труда. Предварителните прогнози бяха цените да останат без промяна.

Акциите на Nordstrom понижават стойността си с 3,25% до 51,79 долара, след като компанията обяви, че ще продължи да влага десетки милиони долари повече от очакваните до момента в онлайн търговията.

Пазарната капитализация на Nvidia скочи с 8,2% до 13,44 долара за акция, след като приходите на компанията за първото тримесечие и годишната ѝ прогноза надхвърлиха очакванията на анализаторите.

Акциите на аукционната къща  Sotheby's обаче поевтиняват с 1,2% до 33,64 долара, след като тя публикува тримесечна загуба на фона на нарасналите разходи и слабия период по отношение на продажбите в сравнение с първите 3 месеца на миналата година.

Пазарната капитализация на Arena се изстреля с близо 60% до 5,84 долара за акция, след като неин експериментален медикамент срещу напълняване получи одобрението на комисия в американската Федерална агенция за лекарствата

*Актуално към 18,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още