IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът на американските борси продължава и в днешната сесия*

Притесненията на инвеститорите за съдбата на еврозоната нарастват, а макроикономическите данни от САЩ не донесоха оптимизъм

18:13 | 09.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Спадът на американските борси продължава и в днешната сесия*

Основните американски индекси продължиха вчерашните загуби благодарение на продължаващите притеснения на инвеститорите за съдбата на еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones се понижава с 1,2% до 12 775,80 пункта, воден от акциите на  Caterpillar, поевтиняващи с 1,9% до 94,69 долара, и тези на Alcoa, губещи 1,6% от стойността си до 9,07 долара. Индексът може да запише 6-та поредна сесия на понижение.

Standard & Poor's 500 изтрива 1,3% до 1 346,13 пункта, като и 10-те му подиндекса са на червена територия начело с добивните и индустриалните компании. Nasdaq Composite отстъпва с 1,3% до 2 908,98 пункта.

Опасенията, че Гърция може да бъде изхвърлена от еврозоната, понижиха допълнително доверието на инвеститорите.

Според източници на Ройтерс Испания ще поиска банките в страната да заделят допълнителни резерви на стойност между 20 и 40 млрд. евро по кредити за строителния сектор, за да се опита да възстанови доверието в своите публични финанси.

Запасите на търговците на едро в САЩ са нараснали с 0,3% през март до 480,4 млрд. долара, сочат данни на американското министерство на търговията, след ръст от 0,9% през февруари. Данните не оправдаха и очакванията на анализаторите за ръст от 0,6%.

Акциите на Macy's загубиха 4,25% от стойността си до 37,83 долара, след като компанията обяви по-висока от очакваното печалба за първото тримесечие, подпомогната от нарастващите продажби онлайн, но запази прогнозата си за годината.

Пазарната капитализация на Disney нараства с 1,6% до 45 долара за акция, след като студията съобщи за по-високи приходи и за печалба, надхвърлила очакванията през второто тримесечие на финансовата година благодарение на кабелната телевизия и увеселителните паркове.

Акциите на Yahoo понижават стойността си с 1,6% до 15,12 долара, след като стана ясно, че членът на борда на директорите Пати Харт, която бе натоварена със задачата да открие нов главен изпълнителен директор след напускането на Керъл Бърц и която не откри неверните данни в биографията на предложения от нея и избран Скот Томпсън, ще подаде оставка.

* Актуално към 17,40 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 09.05.12 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още