IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сериозни понижения на американските борси в началото на сесията*

Инвеститорите са разколебани от несигурността около Гърция, а слабите корпоративни отчети само доливат масло в огъня

18:19 | 08.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Сериозни понижения на американските борси в началото на сесията*

Основните американски индекси отстъпиха дълбоко в червената територия, след като продължаващата политическа несигурност в Гърция разколебава инвеститорите, съобщи CNBC.

Dow Jones се понижава с 1,2% до 12 854,55 пункта, смъквайки се под психологическата граница от 13 000 пункта, воден от акциите на Bank of America, губещи 2,3% от стойността си до 7,78 долара, и тези на Home Depot, поевтиняващи с 2,4% до 50,15 долара. Индексът е в поредица от 4 сесии на загуба.

Standard & Poor's 500 отстъпва с 1,2% до 1 352,66 пункта, като повечето от подиндексите му губят позиции водени от енергийните компании, докато телекомуникационните регистрират ръст.

Пазарната капитализация на Fossil се срива с 37,2% до 79,00 долара за акция, след като производителят на модни аксесоари понижи рязко прогнозата си за годишна печалба на фона на слабостта в европейската икономика и разходите за придобиването на датския производител на часовници Skagen.

Nasdaq Composite изтрива 1,6% до 2 911,03 пункта, като заедно с S&P се движи около двумесечно дъно.

Междувременно президентът на подразделението на американския Федерален резерв в Ричмънд Джефри Лакър заяви, че допълнителни монетарни стимули не са в състояние да допринесат съществено за подобряване на пазара на труда в страната, затормозяван според него от дългосрочни структурни проблеми.

Акциите на McDonald's понижават стойността си с 1,5% до 94,10 долара, след като продажбите на компанията в разработените ресторанти през април останаха под очакванията на анализаторите.

Пазарната капитализация на Wendy's се свива с 3,7% до 4,69 долара за акция, след като веригата за бързо хранене публикува тримесечна печалба, останала под предварителните прогнози заради по-високите цени на телешкото.

Акциите на Discovery Communications поевтиняват с 6,1% до 50,76 долара, след като компанията обяви тримесечна печалба под очакванията заради загуби в Oprah Winfrey Network, а тези на DirecTV губят 2,2% от стойността си до 46,87 долара заради забавения ръст на новите абонати и въпреки нарасналите печалба и приходи през първото тримесечие.

Пазарната капитализация на First Bank обаче нараства с 1% до 14,14 долара за акция, след като тя публикува по-малка тримесечна загуба заради по-малкото заделени резерви за покриване на загуби от кредити и лизинг и обяви, че възнамерява да се върне в бизнеса с кредитни карти.

Цената на петрола се понижава за пета поредна сесия, падайки под 97 долара за барел, докато златото се търгува за около 1 600 долара за тройунция.

* Актуално към 17,45 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още