IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Конгресът на САЩ постигна споразумение относно подкрепата за износа

Кредитният лимит на Export-Import Bank, който се очаква да бъде достигнат в края на месеца, ще бъде вдигнат

12:07 | 05.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Конгресът на САЩ постигна споразумение относно подкрепата за износа

Камарата на представителите в американския конгрес планира да гласува следващата седмица двупартийното законодателство за увеличаване на кредитния капацитет на Export-Import Bank до 140 млрд. долара до 2014 г.

Очаква се сегашният кредитен лимит на банката от 100 млрд. долара да бъде достигнат до края на месеца. Законопроектът предвижда той да се увеличи до 120 млрд. долара за периода до края на фискалната година на 30 септември, до 130 млрд. през 2013 г. и до 140 млрд. през 2014 г., ако Export-Import Bank изпълни някои условия.

Конгресмените ще гласуват за удължаване с три години на правомощията на външнотърговската банка да подпомага продажбите за износ, съобщава Bloomberg.

Лидерите на долната камара на конгреса са постигнали споразумение след преговори между републиканеца Ерик Кантор и демократа Стени Хойър.

По-важно отвсякога е щатските износители да си осигурят необходимото финансиране, за да могат продуктите им да бъдат конкурентни на чуждите пазари, коментира Хойър.

Сделката ще подкрепи американския износ и ще премахне заплахата пред създаването на работни места в САЩ, изтъква републиканският председател на Камарата на представителите Джон Бейнър.

Въпросът с експортната банка противоопстави производителите и бизнес организациите на групи като Клубът за икономически растеж, според които банката подкрепя малкия бизнес.

Сенаторът републиканец Джим ДеМинт и други смятат, че банката се намесва на пазарите и не отчита влиянието върху местните индустрии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още