IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите в Ню Йорк приключиха сесията с повишения

Данните за пазара на имоти и отчетите подкрепиха "биковете"

23:27 | 26.04.12 г.
Индексите в Ню Йорк приключиха сесията с повишения

Основните индекси на Wall Street приключиха сесията с повишения, след като данните за предварителните продажби на жилища в САЩ подобриха настроенията на инвеститорите, въпреки по-слабото от очакваното понижение на подадените през миналата седмица молби за помощи при безработица.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,87% до 13 205 пункта, S&P 500 отбеляза ръст от 0,67% до 1 400 пункта, а Nasdaq се покачи с 0,69% до 3 051 пункта.

В началото на сесията индексите се движеха с минимални изменения, но в крайна сметка надделяха данните за пазара на имоти. Предварителните договори за покупко-продажба на жилища са нараснали до най-високото им ниво от април 2010 г.

Анализатори посочват, че сезонът на отчетите също е започнал добре.

“В продължение на няколко месеца получавахме по-добри от очакваното икономически данни. Доста добър е и сезонът на отчетите”, коментира пред Bloomberg Мишел Гибли от Charles Schwab Corp.

Печалбата на три четвърти от компаниите в състава на S&P 500 е надвишила първоначалните прогнози. Средната печалба на акция на дружествата дотук се е повишила с 3,3% при очакван ръст от 0,8%, показват изчисления на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още