IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street затаи дъх преди отчета на Apple

Заради притесненията за резултатите на концерна технологичният Nasdaq затвори на червено

23:24 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Настроението се разведрява. Убедителните тримесечни финансови отчети на американските компании и леко облекчение в Европа се погрижиха във вторник за покупки на американските борси.

„Днес всичко зависи от балансовите числа и Европа“, заяви Пол Нолте от Dearborn Partners, цитиран от Ройтерс. Като цяло участниците остават в дефанзивна позиция, твърди и колегата му Уейн Кауфман от John Thomas Financial.

Единствено Nasdaq Composite е на червено със спад от 0,3% до 2961,60 пункта, в очакване на отчета на Apple. Dow Jones нараства с 0,58% до 13 001,56 пункта, воден от акциите на 3M, докато индексът Standard & Poor's 500 прибавя 0,37% до 1 371,97 пункта, като и 10-те му подиндекса са на положителна територия, начело с телекомуникационните и индустриалните компании.

Гиганти в браншовете си, като AT&T, 3M и United Technologies. публикуваха преди началото на сесията тримесечните си данни, които са по-добри от очакваното. С напрежение обаче погледите са насочени към Apple. Възприеманият от мнозина като индикатор за цялата американска икономика технологичен концерн ще представи своите тримесечни резултати, след като пазарът затвори.

AT&T поведе акциите на телеком бранша

Акциите на телекомуникационните компании поведоха индексите, водени от изненадващите положителни данни на AT&T.

Най-големият телефонен оператор в САЩ надвиши прогнозите на анализаторите, основно благодарение на стабилното търсене на смартфони. Печалбата на AT&T за първите три месеца е 3,58 млрд. долара, което е ръст от 5,2 на сто на годишна база. Печалбата на акция възлиза на 60 цента, след като година по-рано тя бе 57 цента. Приходите на оператора пък са нараснали минимално до 31,82 млрд. долара. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 57 цента на акция и приходи от около 31,8 млрд. долара. Акцията поскъпна с 4%, книжата на конкурента Verizon Communications също поскъпват – с 1,6 на сто.

Акциите на United Technologies се повишиха с 0,8%. Технологичният концерн със седалище в Кънектикът разочарова с леко спадащи приходи, но печалбата е над очакванията на анализаторите. И 3M показва за първото тримесечие по-добри от очакваното резултати.  Американският производител на компоненти за битова електроника обяви ръст на печалбата за първото тримесечие на 2012 г. и повиши леко годишната си прогноза, надхвърляйки предварителните очаквания на анализаторите, въпреки че бизнесът му с дисплеи и графични продукти продължава да се свива, а продажбите в Азия са намалели. Акциите поскъпнаха с 1,7%.

Анализаторите са скептични по отношение на очакваните с напрежение данни за тримесечието на  Apple. Акциите на най-скъпата борсова компания в света поевтиняват с 2,6%.

„Смятам, че докато няма изненади от Европа, именно Apple ще е печелившата карта. Фокусът на пазарите ще е върху доклада за тримесечието“, казва Алън Ланц от Alan B. Lancz & Associates.

Още по-големи са загубите при интернет видеотеката Netflix. Акциите се сринаха с 14%. Netflix очаква през това тримесечие по-малко нови клиенти от очакваното досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още