IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на iPhone удариха рамо на AT&T

Най-големият телефонен оператор в САЩ би прогнозите на пазара с отчета си за първото тримесечие

16:57 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на iPhone удариха рамо на AT&T

Най-големият телефонен оператор в САЩ – АТ&T, поднесе приятна изненада на инвеститорите с отчета си за първото тримесечие на годината. От него стана ясно, че компанията е надвишила прогнозите на анализаторите, основно благодарение на стабилното търсене на смартфони, пише Bloomberg.

Печалбата на AT&T за първите три месеца е 3,58 млрд. долара, което е ръст от 5,2 на сто на годишна база. Печалбата на акция възлиза на 60 цента, след като година по-рано тя бе 57 цента.

Приходите на оператора пък са нараснали минимално до 31,82 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 57 цента на акция и приходи от около 31,8 млрд. долара.

През тримесечието са регистрирани 4,3 млн. активации на смартфона на Apple iPhone. Това е помогнало на компанията да увеличи средната сметка на потребителите си и да неутрализира по-слабия ръст на новите абонати.

„4,3 млн. продажби са много силен резултат за iPhone”, посочва Колби Синисиъл, анализатор в Cowen&Co. за Bloomberg. Постигнатият резултат е „по-добър, отколкото се очакваше като цяло“.

През първото тримесечие на 2011 година активациите на iPhone са били 3,6 млн., докато през последните три месеца на годината те са били 7,6 млн. Това е рекорд за AT&T, като в основната си част той се дължи и на дългата поредица от празници в края на годината.

Средният месечен приход от абонат на AT&T се е увеличил с 1,7 на сто до 64,46 долара, което е над прогнозите на анализаторите за 64,29 долара. Договори са били сключени със 187 хил. нови абонати.

„Увеличението на средния приход означава, че операторът е успял да увеличи приходите си от трафик на данни, което е добра новина за сектора“, коментира Уолтър Пичик от BTIG. Именно увеличаването на продажбите на смартфони е в основата на по-големия трафик на данни и съответно по-високите сметки на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още