IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street спаднаха заради опасения за еврозоната

Wal-Mart поевтиня с 5% в най-лошия си ден от почти три години вследствие на обвиненията в подкупи на мексиканското й поделение

23:39 | 23.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Wall Street спаднаха заради опасения за еврозоната

Американските акции приключиха с понижения първата сесия за седмицата, повлияни от политичеси и икономически опасения за еврозоната, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), се понижи с 0,8% до ниво от 12 927 пункта.

Индексът на големите компании S&P 500 спадна също с 0,8% до 1 367 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite загуби 1% до 2 970 пункта.

В Европа социалистическият кандидат за президент на Франция Франсоа Оланд победи на първия тур от президентските избори и ще се яви на балотаж срещу Никола Саркози, а в Холандия управляващата коалиция се разпадна, след като кабинетът не успя да постигне съгласие около мерките за намаляване на бюджетния дефицит.

На политическата ситуация и в двете страни се гледа като на потенциална спънка пред усилията за разрешаване на европейската дългова криза.

Икономическите новини от деня показаха по-голям от очаквания спад на производствената активност в еврозоната през април, и продължаващо свиване на производствения сектор в Китай, макар индикаторът да се е покачил през настоящия месец.

Акциите на Wal-Mart спаднаха с 5% в най-лошия си ден от почти три години, след като през уикенда търговската верига бе обвинена в потулване на стотици подозрителни пащания за над 24 млн. долара с цел разширяване на бизнеса си в Мексико и е заплашена от разследване.

Microsoft се понижи с 0,9%, след като Facebook обяви, че ще закупи за 550 млн. долара около 650 от патентите и приложенията, които наскоро Microsoft придоби от AOL, а за останалите ще има лиценз.

Социалната мрежа обяви резултатите си за първото тримесечие, които показаха 12% спад на печалбата на годишна база, въпреки ръста на приходите с 45%, заради по-високите разходи за маркетинг, развойна дейност и премии в акции на служителите.


Книжата на Pfizer спаднаха с 0,8%, след като днес бе оповестено, че Nestle купува за 11,9 млрд. долара бизнеса с храни на американската фармацевтична компания.

Американският лек петрол се понижи с 0,8% до 103,09 долара за барел, а петролът тип Брент прибави 0,2% до ниво от 118,83 долара.

Златото отстъпи с 0,2% до 1 640 долара за трой унция, а среброто спадна с 2,5% до ниво от 30,87 долара.

Еврото поевтиня с 0,3% до 1,316 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижи с 0,03 процентни пункта до 1,94%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ABBA
преди 12 години
Стига глупости!Американците са като комунистите - за провалите все някой друг им е виновен. Като печелят, то пък винаги е заради тяното "величие"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още