IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street приключиха смесено петъчната сесия

Акциите се движеха на зиг-заг цялата седмица, като инвеститорите осмисляха макро данните, отчетите и ситуацията в еврозоната

23:32 | 20.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street приключиха смесено петъчната сесия

Американските акции приключиха смесено петъчната сесия, след като заличиха печалбите от ранната търговия, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), се повиши с 0,5% до ниво от 13 029 пункта.

Индексът на големите компании S&P 500 прибави 0,1% до 1 379 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite отстъпи с 0,2% до 3 000 пункта.

Dow Jones и S&P 500 отчетоха ръстове за седмицата от съответно 1,4% и 0,6%, подкрепени от някои силни корпоративни отчети и окуражителни новини от еврозоната. Nasdaq се понижи с 0,4%.

Днес Dow бе поведен от Microsoft (+4,6%), след като резултатите на компанията за първото тримесечие надхвърлиха очакванията на анализаторите, докато на другия полюс бе Bank of America (-4,7%), след като анализаторите са раздвоени в препоръките си.

Вчера акциите на банката се наредиха сред най-печелившите в началото на сесията, след като отчетът й показа, че финансовата институция е отбелязала сериозен напредък при възстановяването от загубите от проблемните ипотеки.

Въпреки че печалбата на BofA през първото тримесечие спадна с 68% на годишна база, тя надхвърли очакванията.

„Може и да настъпи корекция, тъй като имаше сериозно възходящо движение на пазара“, заяви Боб Дол, главен стратег за фондовия пазар в BlackRock. „Но като оставим това настрана, американската икономика е малко по-силна сега, отколкото бе преди година."

"Съмнения за щатската икономика и положението с европейския дълг спряха пазара по пътя му нагоре, но мисля, че ще подновим трудното изкачване на върха през оставащата част от годината“, добави той.

Акциите на McDonald's се повишиха с 0,7%, след като веригата заведения за бързо хранене оправда предварителните прогнози за печалба и приходи през първите 3 месеца на годината.

Книжата на General Electric поскъпнаха с 1,2%, след като отчетът на компанията надхвърли очакванията на експертите благодарение на силните продажби на самолетни двигатели и енергийно оборудване, а печалбата на финансовото й поделение нарасна.

Акциите се движеха на зиг-заг цялата седмица, като инвеститорите осмисляха някой по-лоши от очакваното икономически данни, продължаващите опасения за еврозоната и някои силни корпоративни отчети.

”Известното влошаване в някои макроикономически показатели тази седмица сочи страховете, че корпоративните печалби няма да продължат през настоящото тримесечие”, коментира Лорънс Крийчъра, портфолио мениджър във Federated Investors. „Според някои добрите макро данни за първото тримесечие, в резултат на топлото време, са за сметка на следващите тримесечия.”

Американският лек петрол се повиши с 0,8% до 103,05 долара за барел, а петролът тип Брент се покачи с 0,3% до ниво от 118,83 долара.

Златото прибави 0,1% до 1 643 долара за трой унция, а среброто се понижи с 0,3% до ниво от 31,68 долара.

Еврото поскъпна с 0,6% до 1,3217 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК отстъпи с минималните 0,002 процентни пункта до 1,963%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още