IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен старт на сесията за американските борси*

Силните корпоративни отчети и неочаквано добрите данни за бизнес климата в Германия тласкат индексите

17:59 | 20.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Силен старт на сесията за американските борси*

Основните американски индекси се повишават в началото на днешната сесия, тласкани от силните отчети на General Electric и Microsoft, както и от неочаквано положителните данни за бизнес климата в Германия, съобщава CNBC.

Dow Jones напредва с 0,7% до 13 052,04 пункта, воден от акциите на Microsoft, които прибавят 5,7% към стойността си до 32,77 долара, след като резултатите на компанията за първото тримесечие надхвърлиха очакванията на анализаторите, и от тези на McDonald's, поскъпващи с 2,2% до 97,33 долара, след като веригата заведения за бързо хранене оправда предварителните прогнози за печалба и приходи през първите 3 месеца на годината.

Индексът Standard & Poor's 500 се повишава с 0,5% до 1 384,19 пункта, като всички негови подгрупи печелят позиции начело с телекомуникационните и енергийните компании. При 105 от общо 500 компании в индекса, публикували до момента тримесечните си отчети, 82 надхвърлиха очакванията.

Технологично ориентираният Nasdaq Composite нараства с 0,7% до 3 028,74 пункта.

„Може и да настъпи корекция, тъй като имаше сериозно възходящо движение на пазара“, заяви Боб Дол, главен стратег за фондовия пазар в BlackRock. „Но като оставим това настрана, американската икономика е малко по-силна сега, отколкото бе преди година ... Съмнения за щатската икономика и положението с европейския дълг спряха пазара по пътя му нагоре, но мисля, че ще подновим трудното изкачване на върха през оставащата част от годината“, добави той.

Акциите на General Electric прибавят 1,2% към стойността си до 19,37 долара, след като отчетът на компанията надхвърли очакванията на експертите благодарение на силните продажби на самолетни двигатели и енергийно оборудване, а печалбата на финансовото му поделение нарасна.

Пазарната капитализация на Honeywell се увеличи с 3,55% до 60,06 долара, след като резултатите и в нейния отчет надхвърлиха предварителните прогнози, а компанията повиши и прогнозата си за настоящата година с аргумента, че ръстът в САЩ и на развиващите се пазари ще компенсира слабостта в Европа.

Акциите на Schlumberger поскъпват с 4,7% до 73,05 долара заради по-високата от очакваното тримесечна печалба, подпомогната от нарасналото търсене на сонди за работа в дълбоки водни басейни.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още