IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Goldman Sachs би прогнозите

Банката увеличава дивидента си въпреки спада на печалбата от 23% през първото тримесечие

16:14 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отчетът на Goldman Sachs би прогнозите

Американският банков гигант Goldman Sachs поднесе добра новина на инвеститорите с отчета си за първото тримесечие на годината. Резултатите на банката биха прогнозите на пазара, а освен това дивидентът ще бъде увеличен, пише MarketWatch.

През първите три месеца печалбата на банката е 2,11 млрд. долара, което е спад от 23% спрямо постигнатите година по-рано 2,74 млрд. долара. Печалбата на акция, след отразяването на дивидентното плащане по привилегированите акции, е скочила повече от двойно - от 1,56 на 3,92 долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха печалбата на акция след плащането по привилегированата емисия да бъде 3,55 долара.

Приходите на Goldman Sachs за първото тримесечие са намалели с 16 на сто до 9,95 млрд. долара. Предварителните прогонзи бяха за 9,48 млрд. долара.

Благодарение на стабилното си представяне банката ще увеличи тримесечния дивидент по обикновените акции от 35 на 46 цента на акция, се казва в съобщението към отчета.

През първото тримесечие приходите на звеното за инвестиционно банкиране са се свили с 9,1 на сто на годишна база до 1,15 млрд. долара. Спрямо последното тримесечие на миналата година обаче има увеличение с 35 на сто.

Значително по-силно се е представило и звеното за инвестиции в инструменти с фиксирана доходност, валутна търговия и търговия със суровини. Неговите приходи са се свили с 20% на годишна база до 3,46 млрд. долара, но са нараснали повече от два пъти спрямо предходното тримесечие.

Преди старта на днешната сесия акциите на Goldman Sachs поскъпват с над 2 на сто до 119 долара за брой. От началото на годината пазарната капитализация на банката се е повишила с около 30 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още