IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси обръщат посоката към спад в началото на сесията*

Пътят на най-малкото съпротивление в краткосрочен план е към корекция, коментира анализатор

19:34 | 13.04.12 г.
Американските борси обръщат посоката към спад в началото на сесията*

След 2 сесии на печалби в началото на днешната основните американски индекси губят позиции на фона на продължаващите сигнали за слабост на световната икономика и неблагоприятните макроикономически данни от страната, съобщи CNBC.

Dow Jones изтрива 0,6% до 12 907,11 пункта, воден от акциите на Bank of America, които понижават стойността си с 3,9% до 8,82 долара, и тези на Hewlett-Packard, поевтиняващи с 2,35% до 24,51 долара.

Индексът Standard & Poor`s 500 губи 0,8% до 1 376,50 пункта, като най-много натежават върху представянето акциите на финансовите и технологичните компании. Nasdaq се понижава с 1,1% до 3 022,54 пункта.

Днес стана ясно, че китайският икономически ръст се е забавил до 8,1% през първото тримесечие, като освен неблагоприятното отражения върху пазарите се появиха и спекулации, че правителството на страната може да облекчи монетарната политика, за да стимулира икономиката.

Бе съобщено също, че испанските банки са заели сериозни суми от Европейската централна банка през март, което само подчертава продължаващите затруднения на кредитните институции от периферията на еврозоната при осигуряването на финансиране.

Инфлацията в САЩ се е забавила до 0,3% на месечна база, стана ясно от данни, публикувани от американското министерство на труда.

Потребителското доверие в началото на април обаче се понижава до 75,7 пункта, се посочва в проучване на Университета в Мичиган. Очакванията на анализаторите бяха то да остане без промяна на ниво от 76,2 пункта.

„Пътят на най-малкото съпротивление в краткосрочен план е към корекция", заяви Брюс Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank. „Все още не сме откъснати от пазарите в Европа и Азия. Ако те кихнат, няма задължително да хванем пневмония, но идеята, че ще избегнем всякакви белези на застудяване е оптимистична“, добави той.

Акциите на JPMorgan губят 2,6% от стойността си до 43,67 долара, въпреки че компанията обяви печалба и приходи, надхвърлили предварителните прогнози, а тези на конкурентите им от Wells Fargo поевтиняват с 2,2% до 33,29 долара при аналогична ситуация.

Пазарната капитализация на Google намалява с 3,2% до 630,26 долара за акция, след като тя обяви тримесечните си резултати късно снощи.

На обратния полюс са акциите на Coinstar, поскъпващи с 8,7% до 66,63 долара, след като компанията повиши прогнозата си за приходите благодарение на по-силно от очакваното търсене на нейните автомати  Redbox

*Актуално към 19,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още