IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Форд изтегля 140 хил. автомобила

Изтеглят произведените от началото на годината леки автомобили Ford Focus

21:14 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ford Motor изтегля от американския пазар 140 хил. автомобила Ford Focus заради проблем с чистачките, съобщава ИТАР-ТАСС.

Националната служба за безопасност по пътищата съобщи днес, че се изтеглят леките автомобили Ford Focus 2012 година.

При тях е регистриран дефект на изолацията на електромотора, който задвижва чистачките от страната на пътника. Ако проблемът не бъде отстранен, може да попадне вода в задвижващия механизъм на чистачките и те да се счупят.

Компанията добави, че няма информация за пътни инциденти, предизвикани от този проблем. Ако обаче не бъде отстранен, се увеличава опасността от пътно-транспортно произшествие заради намалената видимост.

Собствениците на тези автомобили трябва да се обърнат към търговците за безплатно отстраняване на дефекта.

Националната служба за безопасност по пътищата съобщава също така, че Chrysler, която е контролирана от италианската Fiat, е решила да изтегли над 1 500 високопроходими автомобила Jeep Patriot и Jeep Compass, тъй като резервоарът за гориво може да е произведен с повреден клапан, което да доведе до изтичане на гориво, увеличавайки опасността от пожар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още