IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook избра да се търгува на Nasdaq

Борсата, на която се търгуват повечето от големите технологични компании в САЩ, ще приюти и социалната мрежа след IPO-то й през май

21:48 | 05.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook избра да се търгува на Nasdaq

Акциите на Facebook ще бъдат регистрирани за търговия на борсата Nasdaq, след като компанията осъществи през май дългоочакваното си първично публично предлагане (IPO), е заявил запознат източник за CNBC.

Говорител на компанията е отказал коментар, но информация за решението разкриват още източници на Ройтерс и New York Times.

Изборът на пазарен оператор бележи края на напрегнат процес между социалната мрежа и многобройни ръководители на двете съперничещи си борси New York Stock Exchange (NYSE) и Nasdaq.

И двата пазара предприеха агресивни маркетингови кампании, за да спечелят на своя страна милиардното IPO.

Тъй като таксите за листване на двете борси са до голяма степен стандартни за компании с милиардни приходи като Facebook, за много наблюдатели решението бе по-скоро въпрос на имидж.

NYSE се възприема като дом на традиционните водещи американски компании, докато репутацията на Nasdaq е свързвана в по-голяма степен с технологичните компании от Силициевата долина.

През последните години обаче NYSE положи сериозни усилия да навлезе в територията на Nasdaq – стратегия, която й спечели клиенти като интернет компаниите LinkedIn, Pandora и Yelp.

Макар че е ключово в процеса на IPO-то, решението за листването на акциите ще има малко влияние върху начина, по който Facebook ще структурира и изпълни сделката, посочват съветници на компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още