IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови страхове за Европа помрачиха настроенията на Wall Street*

Данните за пазара на труда в САЩ засега не позволяват по-сериозен спад на индексите

17:33 | 05.04.12 г.
Нови страхове за Европа помрачиха настроенията на Wall Street*

С минимални спадове на индексите се води търговията на Wall Street. По-малко от час след началото на сесията Dow Jones се понижава с 0,10% до 13 061 пункта, S&P 500 отстъпва с 0,04% до 1 398 пункта, а Nasdaq отбелязва спад от 0,06% до 3 066 пункта.

Възродиха се опасенията на инвеститорите за еврозоната и способността й да се справи с дълговата криза. Поводът – доходността по испанските облигации, която достигна най-високите си нива откакто Европейската централна банка (ЕЦБ) отпусна за първи път тригодишни евтини кредити за банките от валутната общност, съобщи The Financial Times.

Доходността по 10-годишните облигации на Испания достигна 5,81%, което е най-високо ниво от 12 декември 2011 г.

Повиши се доходността и по италианските дългови книжа, заради което отново се разпалиха съмненията, че ефектът от действията на ЕЦБ избледнява.

Днес се проведе спокоен аукцион на френски дълг, но пазарните участници са все още напрегнати заради по-малко успешния аукцион на испански облигации от вчера.

Добрите данни за пазара на труда в САЩ обаче поне засега не позволяват по-дълбок спад на индексите в Ню Йорк.

Трудовото министерство на страната съобщи, че исканията за обезщетения при безработица са се понижили с още 6 хил. до 357 хил. през миналата седмица, като нивото им остава на 4-годишен минимум, както и че продължават да намаляват трайно безработните в Щатите.

Икономисти обаче очакваха исканията да спаднат поне до 355 хил.

Утре също предстои да излезе важен доклад за пазара на труда в Страната на неограничените възможности – за създадените нови работни места през март. Според прогнозите за трети пореден месец ще се окаже, че са разкрити повече от 200 хил. работни места.
 

* Актуално към 17.15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още