IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стенограмата от заседанието на Фед потопи индексите в САЩ

Изглежда, че наблюдаваме консолидиране след силното възходящо движение през последното тримесечие, коментира анализатор

23:45 | 03.04.12 г. 5
Стенограмата от заседанието на Фед потопи индексите в САЩ

Основните американски индекси приключиха днешната сесия с понижения след публикуването на стенограмата от последното заседание на управителния съвет на американския Федерален резерв през март, която показа, че членовете му са все по-малко склонни да предприемат следващ кръг на вливане на ликвидност, съобщи CNBC.

Dow Jones прекъсна 3-дневна печеливша серия, отстъпвайки с 0,5% до 13 199,55 пункта, воден от акциите на Bank of America, понижили стойността си с 2% до 9,49 долара, и тези на Hewlett Packard, поевтинели с 1,8% до 23,45 долара. Индексът обаче приключи сесията далеч от днешното дъно от над 1%, достигнато веднага след публикуването на стенограмата от мартенското заседание на Фед.

Standard & Poor's 500 загуби 0,4% до 1 413,31 пункта, като повечето от подгрупите му приключиха на негативна територия начело с енергийните и добивните компании. Акциите на Urban Outfitters обаче повишиха стойността си с 2,3% до 30,222 долара, след като  Citigroup повиши рейтинга и до „неутрален“ от „продава“.

Nasdaq Composite се понижи с 0,2% до 3 113,57 пункта.

Членовете на управителния съвет на Фед остават предпазливи за обхвата на възстановяването, особено по отношение на пазара на труда, става ясно от стенограмата.

„Данните от заседанието изглеждат негативни на повърхността, но аз оставам предпазлив при задълбаването в тези коментари“, заяви Сол Арнък, мениджър в Themis Trading. „В такъв ден нямате нужда от нещо голямо, за да  дадете тласък на пазара ... Изглежда, че наблюдаваме консолидиране след силното възходящо движение от последното тримесечие“, добави той.

Според него Фед едва ли ще предприеме драматични промени в политиката си в рамките на изборната година в САЩ, които да разтърсят пазарите.

Също днес от съобщение на американското министерство на търговията стана ясно, че поръчките в промишлеността са нараснали с 1,3% през февруари, оставайки под очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, за ръст от 1,5%.

Пазарната капитализация на застрахователните компании се понижи, след като няколко торнада преминаха през района между Далас и Форт Уърт в щата Тексас. Акциите на  Allstate понижиха стойността си с 1,4% до 32,90 долара, а тези на Progressive поевтиняха с 1,2% до 23,01 долара.

Пазарната капитализация на General Motors намаля с 4,6% до 25,54 долара въпреки месечния ръст на продажбите от 11,8%, тъй като те останаха под предварителните прогнози на експертите.

Акциите на Morgan Stanley загубиха 2,2% от стойността си до 19,37 долара, но тези на Apple поскъпнаха с 1,7% до 629,32 долара. Пазарната капитализация на Research In Motion обаче потъна с 9,5% до 13,01 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
ми с парите от ликвидноста банките си правят 4ррез борсата още пове4е пари....според вас къде са напе4атаните трилиони?защо бедноста и недоимакът се разрастват?защото тези трилиони се въртят в поро4ен кръг затва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
mick
преди 12 години
Много яко, парите от ликвидността вместо да отиват там където има нужда - т.е. за правене на бизнес, отиват при спекулантите и вдигат цените на акциите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
eldred
преди 12 години
Ти пък защо реши, че вливането на ликвидност се смята за положително нещо? Това че на следващия ден борсата реагира зле показва, че в краткосрочен план решението е негативно за някои хора. И естествено те реагират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Докато "вливането на ликвидност" се смята за положително нещо, икономиката все ще бъде на същото прецакано ниво... ама нека да си го чакат инвеститорите, тяхно право си е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още