IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси заличиха печалбите след данните за потребителското доверие*

Основните индекси обаче все още могат да запишат най-доброто си тримесечие от 1998 г. насам

18:28 | 27.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските борси заличиха печалбите след данните за потребителското доверие*

Основните американски индекси се опитват да удържат печалбите от началото на сесията на фона на поредица от икономически данни и след ръстовете във вчерашната сесия, изпратили Standard & Poor's 500 на почти 4-годишен връх, предава CNBC. 

Ръстовете вчера бяха предизвикани от коментари на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке.

Dow Jones отстъпва с минималните 0,03% до 13 237,62 пункта, люшкайки се между печалба и загуба, след като във вчерашната сесия записа ръст от над 1%, а тя бе и най-добрата за индексите като цяло от почти 2 седмици. Индексът е на път да регистрира 6-ти пореден месец на повишение.


Днес акциите на Pfizer, които прибавят 2,3% към стойността си до 22,68 долара, водят сините чипове нагоре, докато тези на Bank of America, поевтиняващи с 0,8% до 9,85 долара, натежават върху него.

S&P 500 напредва с 0,08% до 1 417,64 пункта, като компаниите от сектора на здравеопазването печелят територии, докато финансовите губят позиции. Акциите на строителната компания Lennar водят индекса нагоре с повишение от 3% до 27,20 долара, след като тя обяви най-силен ръст на поръчките от 3 тримесечия и съобщи, че се наблюдават силни признаци на подобрение в продажбите.

Nasdaq Composite се повишава с 0,2% до 3 129,72 пункта. Индексите имат възможност да регистрират най-доброто си тримесечие от 1998 г. насам.

Цените на еднофамилните жилища в САЩ са останали без промяна през януари, стана ясно от публикуваните данни за динамиката в индекса на Case-Shiller. Без сезонната корекция е регистрирано понижение с 0,8%. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха спад от 0,2%, след като през декември цените се понижиха с 0,5%.

Потребителското доверие през март обаче се е понижило до 70,2 пункта, сочат данни на Conference Board. Данните за февруари бяха коригирани в посока на повишение до 71,6 пункта при предварително обявени 70,8 пункта, а очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за свиване до 70,3 пункта.

Вчера Бернанке обяви, че Фед може да продължи да разхлабва монетарната политика, ако пазарът на труда продължи да показва признаци на слабост.

Впоследствие обаче Джеймс Булард, президент на подразделението на Фед в Сейнт Луис, зае по-умерена позиция  с изявление, че няма да се наложи трети кръг от вливане на ликвидност, освен ако икономиката на страната не влоши допълнително състоянието си.

Той добави, че би искал да види как финансовата институция води една „по-естествена монетарна политика колкото е възможно по-скоро“, тъй като настоящата дава нежелателни ефекти върху икономиката.

Акциите на Apple поскъпват с 1,2% до 614,10 долара, а тези на Walgreen прибавят 1,5% към стойността си до 34,88 долара, след като веригата аптеки обяви печалба, останала малко под предварителните прогнози, но при по-високи от очакваните продажби.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още