IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернанке даде тласък на Уолстрийт в началото на сесията*

Инвеститорите получиха сериозно основание да смятат, че може да има ново вливане на ликвидност, а лихвите да останат на рекордно ниските си нива

18:08 | 26.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Бернанке даде тласък на Уолстрийт в началото на сесията*

Американските борси стартираха с рязък ръст новата седмица, след като изявление на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке даде сериозно основание на инвеститорите да смятат, че може да има ново вливане на ликвидност, а основният лихвен процент да се задържи на изключително ниското си ниво, съобщава CNBC.

Dow Jones скача с над 100 пункта, или 1%, до 13 217,07 пункта, като без Verizon всички сини чипове са на положителна територия, водени от Pfizer, чиито акции повишават стойността си с 1,7% до 22,20 долара, и тези на United Tech, поскъпващи с 1,2% до 82,81 долара. През миналата седмица индексът записа най-слабото си седмично представяне от началото на годината.

Standard & Poor's 500 напредва с 1,1% до 1 412,03 пункта, като и 10-те му подиндекса се повишават начело с индустриалните компании. Nasdaq Composite нараства с 1,1% до 3 102,68 пункта.

Бернанке заяви, че американската икономика трябва да ускори ръста си, ако иска да създаде още работни места и да понижи трайно безработицата под настоящите 8,3%.

„По-нататъшно значително подобрение при безработицата вероятно ще изисква по-бърз икономически ръст в сравнение с този от последната година“, каза той на среща в американската Национална асоциация за бизнес икономикс.

Председателят на Фед не отхвърли възможността за по-нататъшно вливане на ликвидност. Част от анализаторите обаче са скептично настроени за вероятността това да се случи.

Икономическите данни от деня показаха, че незавършените продажби на жилища са намалели неочаквано с 0,5% до 96,5 пункта, се посочва в съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст от 1%.

Акциите на Lions Gate Entertainment прибавят 4,7% към стойността си до 15,21 долара, след като филмът „Игрите на глада“ стартира с приходи от 155 млн. долара в САЩ и Канада за първия си уикенд на екран, което го класира на трето място по този показател.

Пазарната капитализация на Yahoo нараства с 0,5% до 15,46 долара за акция, след като компанията назначи трима независими директори.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още