IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси поеха надолу в началото на сесията*

Спадът на пазара не е изненадващ предвид достигнатите исторически нива напоследък, коментира експерт

18:04 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските борси поеха надолу в началото на сесията*

Основните американски индекси търпят понижения в началото на днешната сесия, загърбвайки положителните резултати от вчера, след като притесненията за перспективите пред икономическия ръст в Китай опъват нервите на инвеститорите, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,55% до 13 165,80 пункта, воден от акциите на Caterpillar, понижаващи стойността си с 2,2% до 111,27 долара, и тези на Alcoa, които поевтиняват с 1,4% до 10,46 долара.

Пазарната капитализация на Bank of America обаче нараства с 4% до 9,91 долара за акция, след като кредитната институция обяви, че няма намерение да предлага допълнително количество акции на вторично публично предлагане, каквито спекулации се носят от вчера.

Индексът Standard & Poor's 500 губи 0,5% до 1 402,90 пункта, като повечето от основните му подиндекси се намират на червена територия, водени от индустриалните компании и тези от енергийния сектор, докато финансовите компании регистрират ръст.

Акциите на Tiffany & Co поскъпват с 6,65% до 73,25 долара, след като веригата за продажба на бижута прогнозира по-високи продажби през 2012 г. благодарение на по-нататъшното си разширяване в Азия и на американския континент.

Nasdaq Composite се понижава с 0,6% до 3 059,62 пункта.

Спадът на пазара не е изненадващ, като се има предвид, че „имахме толкова невероятно оживление и достигнахме исторически нива", заяви Керъл Пепър, главен изпълнителен директор на консултантската компания в областта на инвестициите Pepper International в Ню Йорк.

Началното строителство на жилищни сгради се е свило с 1,1% през февруари до приравнените към годишна база 698 хил. жилища, но разрешителните за строителство са скочили до най-високото си ниво от над 3 години, сочат данни на американското министерство на търговията. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха новото жилищно строителство да остане почти без промяна на ниво от 700 хил. нови сгради, приравнено на годишна база

Акциите на най-голямата добивна компания в света BHP Billiton губят 3,4% от стойността си до 72,96 пункта, след като тя обяви, че вижда признаци на „изравняване“ на търсенето от Китай, предизвиквайки допълнителни опасения за икономическите перспективи пред втората по големина икономика в света.

Пазарната капитализация на Apple намалява с 0,8% до 596,23 долара за акция, след като вчера за първи път завърши на ниво над 600 долара за акция, а тази на Disney се свива с 0,7% до 43,12 долара за акция, след като от филмовата студия обявиха, че очакват загуба от около 200 млн. долара от последната си суперпродукция „Джон Картър“, което ще доведе компанията до оперативна загуба между 80 млн. и 120 млн. долара през тримесечието.

Акциите на Adobe Systems понижават стойността си с 3,65% до 33,25 долара, след като компанията обяви, че ръстът на приходите се е забавил заради спад на продажбите на нейния софтуер Creative Suite.

*Актуално към 17,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 20.03.12 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още