IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones прекъсна позитивната си серия

Високата инфлация в САЩ предизвика опасения за устойчивостта на икономическото възстановяване

22:45 | 16.03.12 г.
Dow Jones прекъсна позитивната си серия

С минимални изменения на индексите приключи последната за седмицата сесия на Wall Street.

Dow Jones Industrial Average прекъсна позитивната си серия, след като ръста в цените на петрола и горивата напомпа инфлацията в САЩ  за февруари и предизвика опасения за нетрайно икономическо възстановяване, съобщи Bloomberg.

В края на търговията Dow Jones изтри 0,15% до 13 233 пункта, S&P 500 се повиши с 0,11% до 1 404 пункта, а Nasdaq не понижи с 0,04% до 3 055 пункта.

Въпреки по-песимистичните настроения от днес, анализатори от Credit Suisse Group прогнозират, че S&P 500, който вчера за първи път от почти 4 години премина границата от 1 400 пункта, може да разшири повишението си до 1 470 пункта.

Компанията повиши прогнозата си за широкия индекс на Wall Street до края на годината заради повишените рискове от инвестициите в държавни облигации.

Очакванията на анализаторите за ръст на индекса са свързани и с икономическите перспективи пред САЩ.

“Изгледът за икономическия растеж е доста добър. В близко бъдеще може да се очаква известна волатилност на акциите, но в по-дългосрочен план перспективите са добри”, коментира Мишел Гибли от Charles Schwab Corp.

Кати Стоктън от MKM Partners посочва, че вероятно пазарът е в момент на застой, след като достигна нови върхове през миналата седмица. Тя прогнозира, че ако широкият индекс затвори над нивото от 1 370 пункта две поредни седмици, то ще се отвори и пътя за атака на нивото от 1 440 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още