IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на щатските борси в началото на сесията след данните за пазара на труда*

Данните подкрепят становището, че вътрешното икономическо възстановяване се случва на практика, коментира анализатор

18:14 | 09.03.12 г.
Ръст на щатските борси в началото на сесията след данните за пазара на труда*

Американските индекси печелят позиции в началото на днешната сесия след по-добрите от очакваното данни за пазара на труда в САЩ и облекчението, че Гърция си е осигурила достатъчно участие в програмата за замяна на облигациите, собственост на частни инвеститори, което е в състояние да я спаси от незабавен фалит, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,4% до 12 961,91 пункта, воден от акциите на JPMorgan, които повишават стойността си с 2% до 41,24 долара, и Merck, която увеличават пазарната си капитализация с 1,2% до 37,83 долара на акция.

Индексът Standard & Poor`s 500 прибавя 0,6% до 1,373,79 пункта, като с най-голям принос са акциите на финансовите институции и компаниите от сектора на здравеопазването. Nasdaq Composite печели 0,6% до 2 989,16 пункта.

Европейските борси също вървят нагоре след новините за набрания необходим процент на участие на частните инвеститори в сделката за замяната на дълга.

Международната рейтингова агенция Fitch обаче понижи кредитния рейтинг на Гърция до ограничен фалит заради тази сделка.

В САЩ работодателите са наели още 227 000 нови служители през февруари, макар безработицата да се е задържала на нивото от предходния месец, съобщиха от американското министерство на труда.

„Трейдърите, инвеститорите и главната улица ще се възхитят на тези данни, които подкрепят становището, че вътрешното икономическо възстановяване се случва на практика“, заяви Тод Шьонбъргър, управляващ директор в LandColt Trading.

Външнотърговският дефицит обаче е нараснал до 52,6 млрд. долара през януари, маркирайки най-висока стойност от октомври 2008 г., след като вносът достигна връх за всички времена, съобщиха от министерството на търговията.

Продажбите на едро са свили с 0,1% на месечна база през януари, а запасите са нараснали с 0,4%. Очакванията на анализаторите бяха за ръст на продажбите с 0,8% и ръст на запасите от 0,6%.

Акциите на Starbucks повишават стойността си с 2,5% до новите рекордни 51,62 долара, а тези на веригата магазини за дамско облекло Ann скочиха със 7,6% до 27,76 долара, въпреки че тя обяви по-ниска от очакваното печалба за четвъртото тримесечие на 2011 г. заради сериозните отстъпки през празничния период.

Пазарната капитализация на Texas Instruments обаче се сви с 0,8% до 32,34 долара за акция, след като компанията понижи целта си за печалбата и приходите през първото тримесечие заради по-слабото от очакваното търсене на чипове.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още