IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Procter & Gamble съкращава 5700 служители

Компанията ще се раздели и с марката си чипсове Pringles

22:59 | 23.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Procter &amp; Gamble продава&nbsp;марката чипсове Pringles на Kellogg. Снимка: Ройтерс</p>

Procter & Gamble продава марката чипсове Pringles на Kellogg. Снимка: Ройтерс

Най-големият световен концерн за потребителски стоки Procter & Gamble планира да съкрати около 5700 работни места. Този ход е част от план, който трябва да доведе до края на фискалната 2016 г. до спестяването на около 10 млрд. долара, заяви главният изпълнителен директор Боб МакДоналд в четвъртък във Флорида. 

Съкращенията ще засегнат изключително непроизводствените сектори, в които досега са заети 57 000 от общо около 129 000 служители на концерна. Освен това са планирани и дурги мерки за намаляване на разходите, например в изследователския сегмент и маркетинга. 

Обявените в началото на февруари съкращения на 1600 служители са включени в спестовния план. В развиващите се пазари, като Китай, обаче въпреки глобалната тенденция ще се назначават нови служители.

Заради обявената продажба на марката чипсове Pringles на Kellogg производителят на ножчета за бръснене Gillette, пелените Pampers и миещите препарати Ariel понижи очакванията за приходите си. Прогнозата за приходи на акция за текущото тримесечие се намалява с два цента, а за фискалната година – със седем цента.

В момента компанията очаква печалба между 89 и 95 цента за тримесечието, а за фискалната година, приключваща през юни, се очаква печалба между 3,93 и 4,03 долара за акция. В Ню Йорк акциите поскъпват с 2,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още