IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече собственици на малки компании в САЩ планират разходи през 2012 г.

В основата на оптимизма е тяхната увереност, че ще могат да получат по-лесно заем през следващите 12 месеца

10:10 | 23.02.12 г.
Все повече собственици на малки компании в САЩ планират разходи през 2012 г.

Собственици на малки американски компании възнамеряват да увеличат разходите през 2012 г., става ясно от публикувания индекс на дребния бизнес на Wells Fargo/Gallup, отразяващ проучване сред 600 собственици през януари тази година, съобщи CNBC.

От изследването става ясно, че 28% от собствениците на малки фирми в САЩ планират да увеличат капиталовите си разходи през следващите 12 месеца.

По-голяма част от планираните разходи вече са в ход – освежаване на ресторант, закупуване на ново помещение за търговия на дребно, на автомобил за доставки, а при някои от анкетираните – ново производствено оборудване, което струва на всяка от компаниите между 100 000 долара и 250 000 долара.

Изследването на Wells Fargo/Gallup предоставя и още положителни новини: посочените 28%, които са обявили, че ще похарчат повече, представляват най-висок показател от януари 2008 г.

Една от причините, поради която собствениците обмислят увеличаване на разходите, е увереността им, че ще могат да получат по-лесно заем през настоящата година. 25% от анкетираните твърдят, че ще могат да получат изключително лесно кредит през следващите 12 месеца, което е най-високото ниво от април 2009 г.

За 27% това ще бъде много лесно, при 22% през октомври 2011 г. Макар че все още 38% от запитаните смятат, че през 2012 г. ще бъде трудно да получат заем, те все пак са по-малко от онези 43% на същото мнение при последното проучване през октомври 2011 г.

В изследването се отбелязва, че въпреки положителните тенденции икономическите реалности все още хвърлят сянка върху балансите на повечето бизнес собственици.

Повишаващите се цени на петрола и крехкото потребителско доверие обаче могат да подтиснат икономиката, се добавя още там. А ако потребителите не харчат, няма да го направят и повечето от оптимистично настроените бизнес собственици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още