IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Не обръщайте внимание на правителствата

Ако слушате правителствата, тогава няма да направите много пари. Правителствата лъжат, изкривяват информацията и правят грешки, посочва инвеститорът

22:18 | 17.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джим Роджърс. Снимка: Ройтерс</p>

Джим Роджърс. Снимка: Ройтерс

Инвеститорите не трябва да обръщат „много внимание“ на това какво правят правителствата, заяви небезизвестният инвеститор Джим Роджърс, цитиран от CNBC.

„Ако слушате правителствата, тогава няма да направите много пари. Правителствата лъжат, изкривяват информацията и правят грешки“, посочва той.

Подобряващите се макроикономически данни от САЩ накараха някои анализатори да повярват, че Америка не е толкова зле засегната от събитията в Европа. Роджърс обаче, не е на това мнение.

„Европа като цяло е най-голямата икономика в света. Ако Европа има проблеми, ние в САЩ също ще усетим тези проблеми“, коментира той.

Ситуацията в Гърция продължава да влияе на пазарите по света. Именно слуховете за скорошно споразумение за нов спасителен пакет за Атина подкрепиха европейските индекси в петък.

„Оставете Гърция да фалира и останалите, които са фалирали, да фалират и тогава тези страни ще могат да реорганизират активите си и да започнат отначало“, казва Роджърс.

„За сега нещата могат да проработят, но в после пак ще се влошат. Ако искат да преодолеят опасенията за нов пазарен срив, инвеститорите трябва да се фокусират върху истински активи, като суровините“, допълва той.

„Моят начин да се справям с всичко това е да инвестирам в суровини“, посочва Роджърс. „Централната банка на Англия, Централната японска банка и Федералният резерв (Фед) печатат пари. Начинът да се защитите в такива времена е да притежавате истински активи“.

Роджърс допълва, че според него, за момента среброто изглежда по-привлекателно от златото, поради устойчивият ръст на цената на златото.

Той споделя, че във валути е инвестирал в евро и долари, но не и в британски лири.

Dow, подкрепен от по-добрите от очакваното макроикономически данни за САЩ е близо до 13 хил. пункта. Ако ги премине, това ще е за първи път от май 2008 г., посочва той.

Роджърс, който не притежава американски акции предупреди, че следващата година вероятно ще е по-болезнена от 2012 г.

„През 2012 г, имаме избори и много правителства наливат пари в икономиките, харчат и печатат пари. 2013 – 2014 г., ето за какво трябва да се притесняваме“, казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още