IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в Ню Йорк с рекорден ръст от 20 месеца

Въпреки че забавянето на глобалния икономически растеж ограничава износа, инвестициите в нова техника и запаси ще подкрепят производството

17:23 | 15.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Промишленото производство в Ню Йорк с рекорден ръст от 20 месеца

През февруари промишленото производство в района на Ню Йорк е нараснало с най-бързия си темп от юни 2010 г., съобщава Bloomberg.

Общият икономически индекс на Федералния резерв (Фед) за района на Ню Йорк се е повишил до 19,5 пункта от 13,5 пункта през януари.

Резултатът значително надхвърля очакванията на анализаторите. Когато стойностите на Empire State Index, покриващ територията на Ню Йорк, северната част на Ню Джърси и южната част на Кънектикът са положителни, това означава, че промишленото производство нараства.

Въпреки че забавянето на глобалния икономически растеж ограничава износа, инвестициите в нова техника и запаси през тримесечието ще подкрепят производството. Ускореното създаване на нови работни места, което стимулира потреблението, също може да окаже положително влияние.

„Като се има предвид какво се случва по света, данните за производството са доста здравословни“, казва Пол Ашуърт, главен икономист за САЩ на Capital Economics Ltd. в Торонто. „Нарастването е доста отчетливо“.

Очакванията на икономисти, участвали в проучване на Bloomberg бяха за ръст до между 10 и 18 пункта.

За периода индексът на мениджърските очаквания за следващите 6 месеца се е понижил до 50,4 пункта от 54,9 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още