IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дойде ли време пазарите да върнат част от спечеленото тази година?

Днешният ден вероятно ще даде доста яснота за посоката, в която ще се движат пазарите в следващите седмици

04:57 | 14.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Дойде ли време пазарите да върнат част от спечеленото тази година?

„Забавянето при обратните изкупувания е обезпокоително, защото според нашите изчисления те са тясно свързани с представянето на цените на акциите. В допълнение инсайдърите са станали нетни продавачи на едро след изтичането на сроковете със забрана за такива сделки около предаването на отчетите”, обясняват от Trim Tabs.

От началото на февруари инсайдърите в САЩ са продали акции за 2,3 млрд. долара на фона на покупки за 145 млн. долара.

По-позитивно мнение изказва Джефри Клайнтоп, главен пазарен стратег в LPL Financial. Според него позитивното е това, че макар да имаме най-лошият отчетен сезон от години, резултатите всъщност бият очакванията.

Ръстът на печалбите като цяло е с около 8 на сто през четвъртото тримесечие на 2011 година, а добрата новина е, че някои компании дори увеличават дивидентните плащания.

Икономическите новини

Днес се очакват данни за продажбите на дребно в САЩ и цените на вноса. Предстоят и важни отчети преди старта на борсовата сесия, сред които са тези на Avon Products, Marsh, McLennan, Goodyear Tire и Zipcar. След края на търговията резултатите си трябва да обявят Metlife, Zynga и Weight Watchers.

Сред останалите важни събития е срещата на американския президент на САЩ Барак Обама с вицепрезидента на Китай, който е на посещение във Вашингтон. Очаква се и изказване на финансовия министър Тимъти Гайтнър по въпроси, свързани с бюджета.

Днес се очакват данни за икономическото доверие в Германия на института ZEW, както и за инфлацията във Великобритания. Важна ще е и посоката на монетарната политика на Япония, за която ще има повече информация след срещата на ръководителите на централната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още