IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси затвориха с малки повишения в колеблива сесия

Пазарът се представя много добре от началото на годината и може би дори е надценен, коментира анализатор

23:30 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси затвориха с малки повишения в колеблива сесия

Американските индекси приключиха с малки повишения колебливата сесия в сряда, като Nasdaq удари няколкогодишен връх, на фона на надеждите, че лидерите от еврозоната ще излязат с решение за разрешаване на гръцката дългова криза, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), прибави 0,04% до ниво от 12 884 пункта, индексът на големите компании S&P 500 се покачи с 0,2% до 1 350 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite се повиши с 0,4% до 2 916 пункта.

Въпреки невзрачното представяне по време на днешната сесия трите индекса са отбелязали ръстове от над 20% от дъната си в началото на октомври.

”От Гърция зависи поне краткосрочният тренд на пазара”, коментира Кени Полкари, управляващ директор в ICAP Equities. Пазарът се представя много добре от началото на годината и дори мисля, че може би е надценен въпреки подобрените макроикономичеси данни, каза анализаторът.

Акциите на Walt Disney се повишиха с 0,7%, след като компанията отчете по-добри от очакваните резултати за 4-то тримесечие на 2011 г. Книжата на Time Warner са на практика без промяна, след като резултатите й също надхвърлиха очакванията.

Акциите на Yahoo се понижиха с 0,3%, след като днес стана ясно, че след основателя Джери Янг компанията напускат още четирима членове на управителния съвет, сред които председателят Рой Босток. 

Икономическите новини от деня показаха, че подадените молби за жилищни ипотеки са се увеличили през изминалата седмица, по данни на Mortgage Bankers Association, подпомогнати от стремежа за рефинансиране на заемите, след като лихвите се понижиха. 

Американският лек петрол се покачи с 0,4% до 98,82 долара за барел, а петролът тип Брент е без изменение на ниво от 116,23 долара.

Златото и среброто се понижиха с по 0,7% до съответно 1 736 и 33,97 долара за трой унция.

Еврото отстъпи с 0,02% до 1,3256 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК е надолу с 0,002 процентни пункта до 1,983%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още