IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът на американските борси продължава и днес*

Смесените резултатите от отчетите на компаниите и несигурността около споразумението за Гърция диктуват търговията в началото на сесията

18:02 | 07.02.12 г.
Спадът на американските борси продължава и днес*

Американските борси остават под напрежение и в началото на днешната сесия след пониженията в предишната, след смесени резултати на компаниите за четвъртото тримесечие на 2011 г. и на фона на продължаващата несигурност около преговорите за преструктуриране на гръцкия дълг, съобщава CNBC.

В Гърция демонстранти превзеха улиците, за да се противопоставят на допълнителните мерки на строги икономии, докато лидерите на политическите партии и представителите на международните кредитори преговарят за споразумение по втория спасителен финансов пакет за страната, който да я предпази от фалит. 

Dow Jones отстъпва с 0,1% до 12 829,23 пункта, воден от акциите на Boeing, които понижават стойността си с 1,2% до 74,53 долара, и тези на United Tech, поевтиняващи с 1% до 79,77 долара.

Индексът Standard & Poor`s губи 0,3% до 1 340,61 пункта, като и 10-те му подиндекса са на червена територия начело с индустриалните и финансовите компании. Nasdaq Composite се понижава също с 0,3% до 2 893,67 пункта.

Акциите на Coca-Cola повишават стойността си с 1,35% до 68,95 долара, след като компанията за производство на безалкохолни напитки обяви по-добри от очакваното резултати за четвъртото тримесечие и съобщи, че ще предприеме нова програма за намаляване на разходите.

Книжата на Yum Brands поскъпват с 3,1% до рекордните 65,15 долара, след като компанията-майка на KFC публикува печалба, надхвърлила предварителните прогнози, благодарение на увеличените продажби в Китай.

Акциите на British Petroleum обаче губят 1,5% от стойността си до 46,18 долара въпреки малко по-добрата от очакваното печалба, а тези на UBS поевтиняват с 2,2% до 14,06 долара, след като печалбата на банката за четвъртото тримесечие на 2011 г. се сви със 75% на годишна база.

Междувременно председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке повтори обещанието си да предотврати евентуални щети за икономиката на САЩ от европейската дългова криза в изказването си пред Конгреса. Бернанке запази и предпазливия тон за перспективите пред американската икономика.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още