IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ралито на Wall Street продължава*

Добри данни за производствената активност по света вдъхнаха доверие във водещите икономики

19:30 | 01.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Ралито на Wall Street продължава*

Ралито на Wall Street продължава и днес, след като през януари индексите записаха най-доброто си представяне от години. В първия ден на февруари ръстовете бяха подхранени от позитивни данни за производствената активност във водещи икономики като американската, британската и германската.

В средата на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се движи с ръст от 1,2 на сто до 12 781 пункта. За момента 29 от общо 30-те компонента на индекса се движат с повишение, като водещи в това отношение са акциите на Bank of America, които поскъпват с 4,2 на сто.

„Днешното движение е в голяма зависимост от положителните данни за производството в Европа и фактът, че американската икономика продължава да расте”, коментира Робърт Павлик, главен пазарен анализатор в Banyan Partners за MarketWatch.

Широкият индекс S&P 500 се повишава с 1,2 на сто до 1 328 пункта, като най-силно се представя групата на финансовите компании. Пазарната капитализация на Morgan Stanley се повишава с цели 7 на сто заради слуховете, че банката ще организира продажбата на акциите от капитала на Facebook.

Индексът Nasdaq Composite напредва с 1,3 на сто до 2 850 пункта. Сред най-слабо представящите се компоненти на показателя е Amazon, тъй като заради слабия отчет на компанията акциите й поевтиняват с 8,7 на сто.

*Актуално към 19:30

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
наближава време биволи да станат на мецани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Fiscalist
преди 12 години
Пълен напред, бой до победа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още