IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street почти се възстанови от първоначалните загуби

Съмненията на инвеститорите за желанието на Гърция да осъществи бюджетните реформи остават

23:40 | 30.01.12 г.
Wall Street почти се възстанови от първоначалните загуби

Индексите в Ню Йорк почти се възстановиха от първоначалните загуби, след като 25 държави-членки на Европейския съюз (ЕС) приеха новия фискален пакт и се споразумяха Европейският стабилизационен механизъм да започне да функционира предсрочно от 1 юли.

Въпреки това песимизмът заради ситуацията в Гърция не напусна инвеститорите, след като стана ясно, че вторият спасителен пакет за Атина няма да бъде обсъждан на първата за 2012 г. среща на върха на ЕС.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,05% до 12 654 пункта, S&P 500 спадна с 0,25% до 1 313 пункта, а Nasdaq единствен регистрира повишение от 0,24% до 2 812 пункта.

“Има съмнения, че Гърция и някои други страни имат желание да предприемат фискални реформи в близко бъдеще”, коментира пред Bloomberg Кевин Карън от Florham Park.

“Всичко, което би могло да прекъсне напредъка в еврозоната, може да се приеме от инвеститорите като знак да продават”, добави той.

Том Уърт от Chemung Canal Trust Co. допълва, че въпросът не е в това дали Европа ще изпадне в рецесия, а колко дълбока ще бъде тя.

“Пазарите вече се чувстват комфортно с вероятността от фалит на Гърция, независимо дали това е правилно или неправилно”, коментира още Уърт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още