IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street не посрещнаха положително данните за БВП*

Януарското рали губи инерция заради малкото положителни изненади от отчетите на компаниите, коментира анализатор

18:26 | 27.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street не посрещнаха положително данните за БВП*

Борсовите индекси на Wall Street започнаха последната сесия за седмицата с разнопосочно движение след данните, че американската икономика е нараснала с по-малко от очакваното през последното тримесечие на 2011 година.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,4 на сто до 12 682 пункта, като 20 от общо 30-те му компонента се движат на негативна територия, пише MarketWatch.

Широкият индекс S&P 500 пък отстъпва с 0,15 на сто до 1 316 пункта. На положителна територия пък се движи Nasdaq Composite, който се повишава с 0,3 на сто до 2 813 пункта.

Сред по-важните корпоративни новини от днешния ден е отчетът на произодителя на автомобили Ford, който разочарова инвеститорите. Компанята е записала 11-то поредно тримесечие на печалба, но резултатите бяха под очакванията и пазарната капитализация се понижава с 2,4 на сто.

„Януарското рали сякаш губи сила под натиска на малкото положителни изненади при корпоративните отчети и по-слабите от очакванията данни за жилищния пазар”, коментира Фред Диксън, главен инвестиционен стратег в Davidson Cos., за MarketWatch.

Днес стана ясно, че американската икономика е нараснала с 2,8 на сто през последното тримесечие на 2011 година. Това обаче се оказа под консенсусните прогнози на анализаторите и не предизвика оптимизъм на пазара.

*Актуално към 18:20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 21.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още