IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи сесията с повишения

Сред най-печелившите позиции се наредиха акциите на Apple

23:17 | 25.01.12 г.
Wall Street приключи сесията с повишения

Индексите в Ню Йорк преодоляха негативните настроения от началото на деня и приключиха сесията с повишения, след като Федералният резерв на САЩ обяви, че ще запази поне до края на 2014 г. основната лихва.

Фед съобщи, че ще продължи и програмата за удължаването на средния матуритет на портфолиото си от дългови книжа.

В края на търговията Dow Jones се покачи с 0,66% до 12 759 пункта, S&P 500 добави 0,87% до 1 326 пункта, а Nasdaq нарасна с 1,14% до 2 818 пункта.

Сред най-печелившите позиции се наредиха акциите на Apple, които поскъпнаха с над 6% след отличния финансов отчет на компанията за последното тримесечие, съобщи Bloomberg.

“Федералният резерв днес ни каза, че цената на парите ще остане ниска. Способността на бизнеса и на потребителите да намират евтин финансов ресурс е важна за икономическото възстановяване”, коментира Маделин Матлок от Huntington Asset Advisors.

Матлок обаче смята, че що се отнася до корпоративните отчети положителните изненади не са много.

От 108-те компании в състава на широкия S&P, които вече са публикували отчетите си за четвъртото тримесечие, 72 са обявили по-високи от очакваното печалби. Очаква се обаче печалбите на публичните компании в състава на индекса да нараснат с 3,4%, а не с първоначално предвидените 6,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още